Smarte triks for hjemmet

28.10.2012 @ 13:26 i Interiør og hjem 6 kommentarer

HEI ALLE SAMMEN!

Jeg har forhåndskrevet et innlegg til dere, siden jeg nå sikkert sitter i Sverige eller er på vei hjem.
For litt siden kom jeg over en liste med smarte husmortriks. Så jeg tok meg en runde på nettet også, og har nå testet noen av dem for dere.


1. Fastbrent søl på komfyren skal visst kunne fjernes ved å gni en blanding av bakepulver og eddik på før man vasker.
Etter test av dette kan det absolutt anbefales å prøve. Jeg har en konfyr som er relativt gammel, og den er kjøpt brukt så den ble ikke helt ren akkurat, men det skal absolutt sies at den er renere nå enn noen gang.

2. Mange setter ut skåler med eddik når man skal fjerne vond lukt i huset. Men et annet tips er å koke opp vann med litt vaskemiddel i.
Dette fungerer utmerket!! Prøv det ;)

3. Er du plaget med små fruktfluer på kjøkkenet skal løsningen være å ha en halvfull kopp med eplecidereddik, med et par dråper zalo i, stående på benken. Da krabber fluene selv nedi og drukner.
Denne har ikke fungert suupereffektivt hjemme hos oss hvertfall, men det ligger etterhvert en del oppi der, så det virker jo. Det blir nok færre fluer, en det er ikke sånn at de forsvinner over natten akkurat.

4. Skal du støvsuge under kjøleskapet eller andre steder det er vanskelig å komme til, kan du feste et rør fra en tørkerull eller gavepapir inn i støvsugermunningen. Den kan jo klemmes sammen og komme til omtrendt hvor som helst.
Suuupersmart! Jeg er imponert over kreativiteten! :D

5. Balsam er like bra å bruke som barberingsgel. Og i mange tilfeller er det også billigere. :) 
 Dette har jeg gjort i alle år. Enten balsam eller kroppssåpe. ;)
Noen av tipsene får jeg ikke testet sånn på sparket, men jeg vil dele dem med dere likevel:

- Det er en kjent sak at egg holder lenger enn det som står på kartongen. Men for å være sikker kan man visst legge dem i vann. De som er dårlige vil flyte opp, mens de som kan brukes vil synke. 

- Har du en kjole som blir statisk og liksom klynger seg rundt bena dine? Det skal visstnok hjelpe å sette en liten sikkerhetsnål i linningen. 

- Et triks mot rust i gamle kjeler skal være å dele en potet i to, og ha natron på snittflatene, for deretter å gni dette på rusten. Hmm, mon tro om det funker på biler også? 

- Har du brent noe fast i bunnen av en kjele skal man kunne fylle den med litt varmt vann og legge en oppvasktablett i den, eller man kan faktisk koke cola i den. 

- Alle vet hva som skjer når man skal varme opp allerede stekte rundstykker i microbølgeovnen? Et tips er å sette et glass vann inn sammen med dem.

- Krøllet avispapir og Jif Universal skal visst være det som gjør susen for vinduer og speil.

6 kommentarer

Postet av: mariannegulli

Geniale tips!!
Dato: 28.10.2012 Tid: 15:48 URL: http://mariannegulli.blogg.no

Postet av: Silje Sophie

fast brent kjele med oppvaskmiddel funker faktisk. Bedre enn cola. Gjorde det på hytte tur på Oppdal med jentene. Cola prøvde vi først, og eddik. uten særlig hell, men oppvaskmiddel gjør virkelig susen :D
Dato: 29.10.2012 Tid: 00:55 URL:

Postet av: Lundelykke

mariannegulli: Takk! :D Det tok litt for mye tid å teste alle... Men det med å koke vaskemiddel funker som bare det!!! :D
Dato: 29.10.2012 Tid: 10:03 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Postet av: Lundelykke

Silje Sophie: Aha! Takk for tilbakemelding! :D Da vet vi det!
Dato: 29.10.2012 Tid: 10:03 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Postet av: May Britt

Mange smarte triks her da! Har hørt at eddikk i skyllemiddelbeholderen i vaskemaskinen skal gjøre at fargen på de mørke klærne holder lenger!
Dato: 30.10.2012 Tid: 21:38 URL:

Postet av: Lundelykke

May Britt: Hmmm... Det var noe å tenke på. :)
Dato: 30.10.2012 Tid: 22:49 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits