Trening - Et nytt liv

21.01.2013 @ 13:35 i Trening 4 kommentarer

God mandag, folkens? 

De neste dagene kommer jeg til å legge ut noen innlegg i en ny kategori her på bloggen. Trening. 
I dette innlegget skal skrive litt om bakgrunnen min og vår, og mitt "hvorfor". Og i neste innlegg skal jeg skrive litt om hva vi trener og hvordan holde treningsentusiasmen oppe.


Jeg begynner med begynnelsen: 
I mai 2010 flyttet jeg og Saim sammen, og for første gang kunne vi bestemme helt selv hva vi ville spise til middag, og om vi skulle kjøpe med oss godteri hjem. Potetgull? Dessert? is? Jeg skal ikke utbrodere for mye, men det gikk alltid noe bra på tv og da måtte vi jo ha noe godt å knaske på også? 

Etter å ha bodd hjemmefra i ca. et år, hadde vi god grunn til å forsøke å finne en ny livsstil. Jeg har aldri likt å trene, synes det var litt flaut å bli rød i ansiktet, sliten før noen andre, ikke klare, ikke fullføre. 

Og som du kanskje vet er det svært vanskelig å være ekspert på noe man aldri har gjort før. Så som de fleste andre som er godt herjet av janteloven, lot jeg heller være.

 

Men, noe måtte gjøres så vi bestemte oss for å teste ut lavkarbo, det vil si, jeg husker Saim sa:
"Om jeg går opp så mye som EN eneste kilo, slutter jeg med en gang!"

For hvem skulle vel tro at ved å øke inntaket av fett, skulle man kunne gå ned ti kilo på fire-fem måneder som vi gjorde? Logikken bak lavkarbo er utbrodert i bloggen til enhver lavkarboentusiast. Men jeg oppsummerer det med at litt mer fett og (i vårt tilfelle drastisk) mindre karbohydrater gjør at du blir fortere mett og holder deg mett lenger. Ergo får du i deg mindre mengder mat. Punktum. ;)

Jeg vil også skrive litt om hvorfor: 
For meg begynte det som en overfladisk ting. Jeg var lei av å se ut som jeg gjorde. Selv om det ikke var noe jeg tenkte over hver dag, ser jeg tilbake på det nå, og finner for eksempel omtrendt ingen bilder av meg selv fra den tiden. Jeg slettet dem fordi jeg ikke synes de var fine, men jeg skjønte nok ikke at det var fordi selvbildet var drastisk dårlig. Jeg lurte meg selv med at det var et uheldig bilde. 
Jeg er utdannet grafisk designer, og er dermed ganske stø i photoshop. Noe som jeg kan se på bildene mine i ettertid. Jeg var helt fatastisk til å retursjere bildene bittelitt, så de ikke ble så ille likevel. Litt lysere her, fjerne litt skygger der. Huff, nå er jeg brutalt ærlig her. Og sannheten er at jeg har ikke et ordentlig "før-bilde". Jeg kan likevel legge med de få bildene jeg har av meg selv fra denne perioden. Men jeg må få pressisere at jeg ikke ser direkte tjukk ut på alle, husk photoshop-tuchene på noen av dem. Og husk inderlig på at jeg mener ikke at alle som ser ut som jeg gjorde, har et problem. Man skal føle seg vel, det er det viktigste.


Nå som alt er bak meg ser jeg jo også at jeg orket ingen ting. Jeg gjorde veldig lite, kanskje mindre enn jeg noen gang har gjort i hele mitt liv, men jeg var også sliten hele tiden. Jeg ble ikke med ut med jentene, jeg ville ikke pynte meg lenger, for uansett hva jeg hadde på meg følte jeg meg ikke bra. Jeg ville ikke møte gamle kjente. Jeg orket ikke tanken på at hva folk ville tenke og tro om meg.
HUFF!

Men nå som jeg er på rett track igjen og jeg endelig kan gå med hodet høyt og være stolt av egen innsats, fortsetter jeg jo å trene. Men jeg har fått et nytt "hvorfor", eller i alle fall et "hvorfor" til. Nå vil jeg holde meg sunn og frisk, ha energi og livsglede. Mitt gamle "hvorfor" er fortsatt med meg; jeg vil IKKE tilbake til å være flau og ukomfortabel i egen kropp. ALDRI MER.

Nå er jeg utenfor min komfortsone her. Dette er et litt ubehagelig tema å dele kjenner jeg. Og jeg er litt redd for å tråkke på noens tær.
Men jeg håper jeg kan inspirere noen til å ta en sjanse og trå ut av komfortsonen sin.

Er det noe du vil gjøre noe med, gjør det! Jeg heier på deg! :D  

4 kommentarer

Postet av: Christina Denice

Et meget interessant tema, Miriam :) Du har rett i det du sier, det viktigste er at man selv føler seg vel og frisk! Uansett størrelse, høyde, lengde eller vekt. Stå på! Dette klarer du med glans, det vet jeg!!
Dato: 21.01.2013 Tid: 14:48 URL: http://www.kennelkoru.com

Postet av: Pia Susanne

Jeg var der selv Miriam, når jeg bodde med eksen. Og jeg sier som deg; aldri igjen! Og det er ikke noe flaut tema, synes du er tøff som skriver om det. Og mange, mange fler har vært der, eller er der nå. Vær stolt du :-) Klem fra meg.
Dato: 21.01.2013 Tid: 16:58 URL:

Postet av: Lundelykke

Christina Denice: Takk, sweety! <3
Dato: 21.01.2013 Tid: 18:46 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Postet av: Lundelykke

Pia Susanne: Vakre Pia! <3 Tusen takk!
Dato: 21.01.2013 Tid: 18:47 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits