GJENNOM EN VOLDTEKTSMANNS ØYNE


En gruppe voldtektsforbrytere i fengsel ble intervjuet om hva de ser etter i et potensielt offer, ikke mange vet hvordan de skal ta vare på seg selv når de står overfor en slik situasjon.
Alle bør lese dette, men kanskje spesielt alle jenter. Og gutter; vis dette til søstre, kjæresten, mor, kusiner og venninner.

Det er ikke jeg som har skrevet denne teksten, men jeg vil dele den med dere fordi jeg tror dette er viktig informasjon! 'Dog har jeg gjort noen endringer i teksten på grunn av dårlig oversettelse. ;)
Her er noe av det som kom frem av intervjuet:

1] Det første menn ser etter i et potensielt offer er frisyre. Det er mest sannsynlig å gå etter en kvinne med en hestehale, flette eller annen frisyre som lett kan tas tak i. Det er også sannsynlig å gå etter en kvinne med langt hår. Kvinner med kort hår er ikke vanlige mål.  

2] Den andre tingen menn ser etter er klær. De vil se etter kvinner som har klær som er lett å fjerne raskt. Mange av dem bærer saks på seg, for å kutte klær.  

3] De ser også etter kvinner som bruker sin mobiltelefon, leter gjennom vesken sin, eller gjør andre aktiviteter mens de går, fordi de er opptatt med noe, og kan lett overmannes.  

4] Det hyppigste stedet kvinner blir bortført fra / angrepet på er parkeringsplasser ved matbutikker.  

5] Nummer to er kontor parkeringsplasser / garasjer.  

6] Nummer tre er offentlige toaletter.  

7] Disse mennene er ute etter å ta en kvinne, og raskt flytte henne til et annet sted, der de ikke trenger å bekymre seg for å bli tatt.  

8] Hvis du gir dem litt motstand så mister de motet, fordi det tar bare et minutt eller to for dem å innse at du ikke er verdt det, fordi det vil være tidkrevende.  

9] Disse mennene sa de ikke ville gå etter kvinner som har paraplyer, eller andre lignende gjenstander som kan brukes på avstand, i sine hender.  

10] Nøkler er ikke avskrekkende, fordi du må komme veldig nær angriperen for å bruke dem som våpen. Så, ideen er å overbevise disse gutta om at du ikke er verdt det.  

 

Punkter vi bør huske:  

1] Hvis noen følger etter deg i en gate eller i en garasje, eller er med deg i en heis eller trapp, se dem i ansiktet og spør dem et spørsmål, som hvor mye er klokka, eller litt generell småprat: Så kaldt det var i dag, eller liknende om været. Nå som du har sett ansiktet deres og kan identifisere dem, mister du appell som et mål.  

2] Hvis noen kommer mot deg, hold ut hendene foran deg og hyle Stopp eller Gå tilbake! De fleste av voldtektsmennene sa de ville forlate en kvinne hvis hun skrek eller viste at hun ikke ville være redd for å kjempe tilbake. Igjen, de er ute etter et lett mål.  

3] Hvis du bærer pepperspray og roper JEG HAR PEPPERSPRAY, og holder den fram, så vil det virke avskrekkende.  

4] Hvis noen tar tak i deg, og du ikke kan slå dem med styrke, kan gjøre noe for å overliste dem. Hvis du er fanget rundt midjen bakfra, klyp angriperen enten under armen mellom albuen og armhulen, eller på øvre indre lår - HARDT! En kvinne fortalte at hun brukte underarm-klyp på en fyr som prøvde å voldta henne, hun var så opprørt at hun brøt gjennom huden og rev ut muskeltråder, fyren måtte syes. Prøv å klype deg disse stedene så hardt du kan, det gjør virkelig vondt.  

5] Etter det første slaget eller klypet, gå alltid etter lysken. Du tenker kanskje at du vil få fyren forbanna og at han vil skade deg mer, men disse voldtektsmennene fortalte vår instruktør at de vil ha en kvinne som ikke vil gi ham mye problemer. Skap noen problemer, og han gir mest sannsynelig fort opp.  

6] Når fyren tar tak i deg, ta to av hans fingre og bøy dem så langt tilbake som mulig, med så mye press på dem som mulig. Gå for å brekke dem, bruk ren styrke og gjør det fort.

7] Selvfølgelig vil de tingene vi alltid har blitt fortalt fortsatt gjelde; vær oppmerksom på dine omgivelser, ta noen med deg hvis du kan, og hvis du ser merkelig oppførsel, følg magefølelsen.  

Disse tipsene kan bli nyttige:

1. Et tips fra Tae Kwon Do: Albuen er det sterkeste punktet på kroppen din. Hvis du er nær nok til å bruke albuen, gjør det. Det er et bedre alternativ enn den typiske knytteneven, særlig hvis du ikke har trening i å slå. Du risikerer å skade deg selv mer enn overgriperen.

2. Tips fra en turist guide til New Orleans: Hvis en kjeltring ber om lommebok og/eller veska di, IKKE gi det til ham. Kast den vekk fra deg! Det er en stor mulighet for at han er mer interessert i lommeboken og/eller veska enn deg, og han vil gå etter lommeboken/veska. Og du får muligheten til å stikkeav, løp som en gal i motsatt retning!

3. Hvis du noen gang blir kastet inn i bagasjerommet på en bil: Spark ut baklykta, stikk armen ut av hullet og begynne å vinke som en gal. Sjåføren vil ikke se deg, men alle bilene bak vil. Dette har reddet liv.


Og til alle jentene som trasker rundt kveld- og nattestid. Ha med dere en eller annen form for overfallsalarm. Jeg har selv gått til innkjøp av overfallsalarmer, de to jeg har er kjøpt på Enklere Liv.
Klikk på bildene for å lese mer om dem :)


Nå håper jeg at jeg har gjort deg litt klokere, og kanskje også litt tryggere! Ha en herlig tirsdag! :D 

1 kommentar

Postet av: Pia Susanne

Det er nok riktig mye av det som står her. Og jeg vet det ikke er du som har skrevet teksten, men det med at de ikke "gidder" å voldta alikevel hvis det blir gjort motstand, tror jeg er feil i veldig mange tilfeller. Har hørt om de jentene som har skreket, slått, sparket og klort med all makt, uten at det hjelper.

Klem fra meg :-)
Dato: 05.02.2013 Tid: 14:23 URL:

Skriv en ny kommentar

hits