The ugly truth - jeg har fått svar på testen

09.02.2013 @ 17:51 i Hverdagsliv 6 kommentarer

Jeg er skremt! Ikke bare fordi jeg hadde et så grusomt resultat, men fordi det er mange mennesker som går rundt med det samme resultatet og ikke vet det, og dermed heller ikke har en plan om å snu det. 
I det bildet er jo jeg kjempeheldig!  Jeg vet om det, og i nesten to uker allerede, har jeg gjort ting som snur resultatet. 

Mange av dere skjønner ingenting av hva jeg snakker om, men dere skal få vite det nå.
For ca. tre uker siden bestilte jeg en pakke med to tester og satt opp en automatisk levering av en spesiell olje. Oljen er en blanding av fiskeolje og olivenolje, som inneholder nok omega-3 til å snu balansenivået mellom omega-3 og omega-6 i kroppen din. Jeg tok den ene testen, som er en tørr blodprøve, og sendte den til St. Olavs Hospital i Trondheim. Samme dag tok jeg min første skje med oljen. 

Jeg har aldri klart å ta tran i hele mitt liv, uten å gå og "hilse på" fiskesmaken hele resten av dagen. Men jeg hadde hørt så mye positivt om denne oljen at jeg var forberedt på å trumfe igjennom det uansett. (For etter 120 dager skal jeg ta den andre testen, for det tar ca. 120 dager før alle blodcellene i kroppen min ha blitt byttet ut, og først da kan man se sikkert om oljen har gitt resultater.)
Men til min store glede smakte ikke denne oljen fisk, den smaker liksom ingenting, men man får en svak ettersmak av sitron. Nå er det ikke sånn at jeg synes at det å drikke olje er spesielt godt heller, men det er 1000 ganger bedre enn den transmaken jeg hadde forventet meg!

Så tilbake til testen. Først vil jeg fortelle dere at de som har greie på dette vil at man skal ligge på en balanse mellom omega-6 og omega-3 på under 3:1. Det vil si mindre enn tre ganger så mye omega-6 som omega-3. Mens gjennomsnittet i Europa er ca. 15:1. FEMTEN ganger så mye omega-6 som omega-3, det er ganske ille! 
Så kan jo jeg fortelle dere hva min balanse var. Jeg ble så sjokkert, overrasket og som sagt ganske redd. Jeg med mitt ganske bevisste kosthold, uten sukker, uten alt godteri, uten pizza og ferdigprodukter til middag, jeg som trener regelmessig og føler meg egentlig ganske sunn, jeg scorte den skremmende balansen på 24:1 !!!

Alle mennesker som scorer så høyt går teknisk sett rundt med en kronisk betennelsestilstand i kroppen. Noe som påvirker immunforsvaret ditt, og gjør deg mer utsatt for en mengde livsstilssykdommer.
Balansen er bare en av de tingene som testen viser. Du får også en score på styrken på immunforsvaret ditt. Jeg hadde forresten NULL, en rundt liten null sto det på beskyttelsen av min kropp og helse. Takk for den, det skal endres! Den gir også en hel del andre svar som du kan be om at den som hjalp deg å bestille testen skal forklare for deg, eller du kan ta den med til legen din. 

Jeg er ingen lege, ekspert på ernæring, eller forsker av noe slag, men jeg vil dele denne kunnskapen med de jeg kjenner og dere som leser bloggen min, så kanskje jeg kan hjelpe noen der ute som ikke visste om dette fra før. Og en annen ting jeg vil nevne er at dersom du i dag, går rundt med tanken om å få barn, og din balanse for eksempel er 24:1 som min, blir barnet ditt født med den samme balansen. Tenk deg å ha det som utgangspunkt. Wow! Dersom noen har lyst til å ta denne testen, eller høre mer om dette; ta kontakt med meg på mail (miriam.lunde@hotmail.com), eller send meg en melding på facebook.
Jeg svarer alle som skriver til meg, og ingen spørsmål er for dumme. Jeg er så lykkelig for at noen gav meg denne muligheten til å snu det før det var for sent. <3
Er det sånn at du er usikker på om denne balansen er et problem, eller ikke, kan du ta et kjapt googlesøk; KLIKK HER. :) 

 

Ha en deilig lørdagskveld alle sammen! <3

6 kommentarer

Postet av: Linn - Hund, foto og hverdag

oj. Det var høyt ja!

Hadde hvert morsomt å ta denne testen selv - men det blir nok vanskelig når jeg bor i Tyskland.
Dato: 09.02.2013 Tid: 21:52 URL: http://www.ichmich.blogg.no

Postet av: Lundelykke

Linn: Ja, grusomt høyt! Ikke egentlig, du får den i posten :)
Dato: 09.02.2013 Tid: 22:05 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Postet av: Linn - Hund, foto og hverdag

Men sender dem til utlandet da? :)
Dato: 09.02.2013 Tid: 22:13 URL: http://www.ichmich.blogg.no

Postet av: Lundelykke

Linn: Ja, det vil jeg absolutt tro. Er du interessert, kan jeg sjekke for deg. Send meg en mail på miriam.lunde@hotmail.com, så jeg får mailadressen din :)
Dato: 09.02.2013 Tid: 23:00 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Postet av: Lille fashionista

24:1 er ingenting i mot mitt score- 31,2:1 !!! Herregud, skulle tro jeg var døden nær :P skjønner jo nå hvorfor jeg stadig var snufsete og trøtt.
Dato: 20.02.2013 Tid: 18:35 URL: http://lillefashionista.blogg.no

Postet av: Lundelykke

Lille fashionista: Uff! Herregud! Lillebror hadde 30,8:1 :O Sykt! Og vi hadde alle sammen 0 i beskyttelse..!
Dato: 20.02.2013 Tid: 22:33 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits