Hva jeg vil lese om - og hva jeg ser etter i en god blogg

Jeg har hatt en aldri så liten bloggsperre de siste dagene. Mye gråvær og snø har gjort at bilder ikke blir spesielt fine, og humøret ikke akkurat er på topp. Jeg har gjort som jeg alltid gjør; vært på trening, på tur med bikkja, møtt venner og familie, og kost meg med god kaffe. Men jeg har liksom ikke akkurat hatt de store tingene å blogge om. 

Så jeg har gjort litt research i hodet mitt og kommet opp med hva jeg kanskje kunne skrevet om. Og jeg har tatt utgangspunkt i hva jeg liker å lese om selv. Jeg setter stor pris på om du hadde hatt lyst til å legge igjen en kommentar med hva du vil lese om, kanskje du har helt andre ting du vil lese om, eller kanskje jeg bare har glemt noe på lista mi. 

Først og fremst, hvilke kriterier setter jeg for at jeg i det hele tatt skal ha lyst til å begynne å lese et blogginnlegg.

- En god blogg bør ha en pen og gjennomført header. Det trenger ikke å være et bilde engang, men den bør ikke være for komprimert så man ser pixler over alt.
- Et design i rolige farger. Jeg beklager, men har du knall rosa bakgrunn og glitterstjerner dryssende nedover siden orker ikke engang å prøve å lese det som står der.
- Jeg er en ekte fotofreak, og elsker store flotte bilder i god kvalitet. Selvsagt hender det man er uheldig med lyset, været, eller man har glemt stativet sitt. Det hender, men jeg er virkelig ikke fan av mørke outfitbilder der man har klusset bort ansiktet. Da får man heller la være. (Jeg beklager hvis jeg skaffer meg uvenner nå.. :P )
- Og til slutt, kanskje det viktigste av alt! Skriv skikkelig norsk, alle sammen! Jeg får helt frysninger av å sitte å lese et blogginnlegg der det er helt tydelig at personen som skrev det ikke har giddet å lese igjennom etter skrivefeil. Selvsagt kommer det noen trykkfeil innimellom. Jeg har de jeg også, jeg er langt fra perfekt. Men jeg leser alltid igjennom innleggene mine før jeg legger dem ut. 
Jeg får helt fnatt av å lese innlegg som enten bare er skrevet alt for fort, og man tydelig ser at man ikke gidder å rette opp helt tydelige feil, eller enda værre; de som skriver såkalt fjortis. Med Z'er og X'er over alt, og forkortelser som 'dg', 'r', 'snx' og annet tull. Alle disse forkortelsene ble funnet opp for å spare tegn i tekstmeldinger så de ikke skulle dele seg opp over to meldinger og dermed koste mer penger å sende. Du trenger ikke betale dersom innlegget ditt blir noen tegn lenger.Over til hva jeg vil lese om:
- Jeg synes det er spennende å lese om smarte løsninger, gjerne DIY (Do It Yourself). Eller å se før- og etterbilder av møbler eller rom som har fått en overhaling.
- Jeg synes også det er gøy å lese om andres meninger og forskjellig sminke-, hår- og kroppsprodukter de har testet. 
- Mote er heller ikke feil. Ser du noe fantastisk på en nettbutikk eller om du er i en butikk og tenker at det var en fin topp, så del det gjerne med meg! :D 
- Anbefalinger av gode restauranter, caféer, eller filmer. Eller også nettbutikker av forskjellige typer. 
- Det kan godt være et innlegg om dagen eller helgen din, så lenge det er noen fine bilder med. (Jeg er svak for gode bilder)
- Bloggene jeg følger med på hver dag har litt varierte innlegg, og jeg synes det som er det viktigste er at den som skriver har lagt litt tanke bak, og tatt jeg bryet med å legge ved noen bilder.  
- Musikktips er en annen ting som er gøy å lese om, hva slags musikk trener du til? Eller hva er de låtene du hører mest på om dagen?  
- Du kan fortelle litt om deg selv, familien din, hunden, katten, eller noen andre.
- Har du kjøpt deg et nytt møbel, en ny jakke, eller et par nye sko. Det vil jeg gjerne se! Sånt kan da ikke holdes hemmelig for leserene dine? Men husk å ta fine bilder av dem!! ;)
- Skriv litt om tankene dine rundt et tema. Som dette innlegget foreksempel. Tanker om hva man kan skrive om, og hva man liker å lese om. Eller om du engasjerer deg om en nyhetssak.
- Kanskje har du akkurat funnet ut den beste måten å vaske bort kalk fra dusjen, fett fra speilet, sot fra lyslyktene dine, eller kanskje du har et annet bra tips til hjemmet?

Åh, jeg skjønner jo nå at jeg hadde hatt mye å skrive om hvis jeg bare hadde satt meg ned og tenkt meg om. Hehe...  
Jeg legger ved noen bilder av fastelavnsriset mitt som ENDELIG begynner å få antydning til små blader. Ah, følelsen av vår, bare man ikke titter ut av vintuet! Hihi!Ha en deilig dag, alle sammen! 

3 kommentarer

Postet av: Silje Jensen

:-)
Dato: 20.02.2013 Tid: 15:35 URL: http://siljejensen.blogg.no/

Postet av: Marina

Du er dødsflink
Dato: 21.02.2013 Tid: 09:56 URL:

Postet av: Lundelykke

Marina: Takk, sweety! Jeg føler meg ikke så flink hele tiden... Så, takk! <3
Dato: 21.02.2013 Tid: 09:56 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits