Unngå høsthår-krisa

30.07.2013 @ 18:09 i Sminke, mote og tips 2 kommentarerDe fleste ønsker seg et sterkt, sunt og skinnende hår. Da kan det lønne seg å passe litt ekstra på det i sommermånedene.
Sol, vann og vind inngår i de flestes sommerplaner, men det er ikke akkurat hårets beste venner. Mange bleker og striper håret til sommerferien, og mange er kanskje ikke klar over at sola fortsetter blekeprosessen utover sommeren? Mange, som meg likes sikkert å bade for kjøle seg ned i sommervarmen, men vått hår er faktisk ganske ille for håret ditt. Når håret varmes opp igjen av sola, kan de bli så varmt at vannet "sprenger håret fra kjærnen" og kan virkelig ødelegge håret ditt. 

Det viktig å beskytte håret før det blir ødelagt, håret er jo i utgangspunktet dødt. Er håret ditt først slitt og ødelagt er det kun en klipp som blir kvitt problemet. Mange opplever at hårtuppene er blitt brusete som stålull etter en solrik ferie. Det kan ikke rettes opp, det er ikke annet å gjøre enn å klippe det bort.

Min rutine er å kure håret hvertfall en gang i uka. Da jeg var i syden kuret jeg faktisk hver eneste dag. Og jeg hadde også en vamebeskyttende spray i håret før jeg gikk ut for å slikke sol. 
Jeg pleier også å flette håret før jeg går ut på skikkelige soldager ved stranda. Jeg har også kjøpt meg hatt som også anbefales. Både for solbrenthet i hårfestet/hodebunnen og som beskyttelse for håret.Noen fakta om hår, som jeg har snappet opp rundt omkring:

Håret vokser ca. én centimeter i måneden og hårklipp innvirker faktisk ikke på hårveksten. (I knew this, did you?)

Rødhårede mennesker har ca. 90 000 hår på hodet, de med sort hår har ca. 110 000 og de blonde hår ca. 140 000.

Omtrent 90 prosent av hodehåret er til enhver tid i en vekstfase. Vanligvis vokser håret i to?tre år, men hos noen kan det vokse i opptil syv år.

Hver dag mister man opp til 100 hårstrå.

Kvinnelig hår vokser langsommere enn mannlig hår. (What?!)

Håret vokser fortere i varmt klima. (Overraskende, og noe merkelig)

(Kilder: www.frisørsiden.no og www.hudlegekontoret.no) Jeg håper jeg har fått være med på å redde noen ut av høsthår-krisa. ;)
Ønsker dere en herlig sommer vidre! :D

2 kommentarer

Postet av: Marthe

Hvilken hårkur bruker du? :)
Dato: 15.09.2013 Tid: 22:42 URL:

Postet av: Lundelykke

Marthe: Hei Marthe! :) Jeg har brukt en veldig god hårkur fra Orofluido. Jeg hadde en konkurranse med produkter fra Orofluido i fjor. Du kan lese mer om produktene i dette innlegget: http://lundelykke.blogg.no/1357849869_vinn_rets_reddende_en.html
Dato: 17.09.2013 Tid: 00:57 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits