Top fem - hva døende mennesker angrer på

God morgen til deg, og la oss Oslo-boere vende en liten oppmerksomhet til sola, som har satt av tid til å være sammen med oss i dag. Jippi!

Dagens innlegg er av den mer alvorlige sorten. Jeg leste en artikkel en gang der de blandt annet ramset opp topp fem-listen over hva døende angrer på. Og skremmende nok tronet følgende på toppen; "jeg skulle ønske jeg turte å leve for meg og etter mine verdier fremfor å leve etter hva andre forventer av meg." 
Jeg kan forstå at denne er på toppen. Det å bryte utdanningen og ta en helt annen vei, flytte til en annen by eller bare det å endre klesstil kan være kjempevanskelig. Konklusjon; bruk hatt, be awesome, find your own dreams and go for them!

Nummer to lyder som følger; "jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så mye." Er vi alle enige i at til syvende og sist handler det om å trives. Det kjempeviktig! Trives du ikke er det ikke verdt det. I allefall ikke i lengden. Og pass på å ikke bli en jobbnarkis som er mer på jobb enn hjemme. Jeg quoter Dr.S fra klovner i kamp: "tar en titt på min datter, eller var det en sønn?"  

Nummer tre kan jeg virkelig ikke sette meg personlig inn i uansett hvor hardt jeg enn prøver. "Jeg skulle ønske jeg hadde klart å vise følelsene mine." Undertegnede gråter av å lese om en som gråter. Så... Men jeg kan skjønne det. Gjelder kanskje alle mest menn?

Enda jeg ikke er døende, kan jeg virkelig sette meg inn i nummer fire på listen. "Jeg skulle ønske jeg hadde beholdt kontakten med vennene mine."  Såå mye folk jeg har mistet kontakt med siden skolen. Ikke at jeg noen gang har hatt horder av venninner. Har alltid trivdes bedre i gutters selskap. Det er noe med ærligheten og det at de tør å være litt mer direkte. Takler ikke high school drama. *yuck*  "Jeg skulle ønske jeg hadde latt meg selv være lykkeligere." Mange går nok med unødvendig mye dårlig samvittighet. Folk stresser og bekymrer på seg både skader og sykdommer. Jeg mener man må ha noen dager i måneden (minst!) hvor man kan gjøre noe man liker. Og da snakker vi ikke om nødvendigvis å se noe morsomt på tv. Hva med å spille et brettspill, male, perle, sy, strikke, danse, gå tur, ta bilder. You name it.

Hovedkonklusjonen må bli noe sånt som: Følg drømmene DINE og opplev nye ting. Bruk mer tid med familien, mindre tid på jobb, og sørg for å trives på jobben. La følelsene komme frem innimellom. Fortell folk at du er glad i dem, fell en tåre fra tid til annen. Eller som meg; flere ganger i uka. Les: hver gang jeg ser, leser, hører, tenker på noe trist. Eller veldig rørende. Uff, rørende er nesten værst.  Og send en liten melding til barndomsvennene dine innimellom, de har sikkert lyst til å møte deg, de også. :)   And as always: BE HAPPY!! Se deg rundt. Du våknet jo i dag også! Er ikke alle som er så heldige gitt.

Og bruk hatt. Hatt er awesome!

Nok alvor for en dag. Peace!  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits