Oppussing: Underveis

26.11.2014 @ 00:35 i Interiør og hjem 2 kommentarer


Wow! Her har jeg ikke vært på en stund, gitt. Jeg tenkte at jeg skulle gi en lyd fra meg.

Siste nytt; Vi pusser opp leiligheten. De siste ukene har vært litt tøffe. Jeg vet ikke om du har pusset opp før, men min erfaring er følgene; det er gøy først, så blir man sliten og egentlig ganske lei, så er man er på grensen til å gi opp, så blir det morsommere igjen. Nå begynner vi å se litt resultater og ikke bare innsiden av alle veggene og det grusomme linoliumsgulvet fra 1970-tallet som lå gjemt under det billige ikea-laminaten. Et lite glimt av håp. Nå bygger vi opp igjen, ikke bare river ned. Endelig! 
Så antar jeg at man går på et par "nå er jeg lei"-stadier til under maling og den slags, men jeg nekter å tro at det er like ille som å vasse i gipsstøv, parkettkapp og gammelt listverk. 
Ord og uttrykk som er kommet på hatlista de siste ukene:
"Når vi først er i gang" 
Jeg tipper det er noen som kjenner seg igjen her. 
"Vet du hva som også går an?"
"Du, jeg har en annen idé"
"Det koster litt mer, men..."
"Vet du hva som kunne vært kult?"
Ting jeg omtrent ikke visste hva var for noen uker siden, men som jeg har lært meg å hate på:
- strukturmaling 
Noe så idiotisk vanskelig å få av!
- fuger
Og vaskingen av dem (!!)
- lister
Og hvordan de har en tendens til å dra med seg tapeten når du tar de av.
- og når vi er inne på temaet; gammel tapet som må plukkes av. Hvorfor overlappet de alltid tapeten? (Jeg vet hvorfor, men det er ikke poenget.) 
- IKEAskapseriene FAKTUM/METOD
Skal man bytte fronter til de gamle FAKTUMstammene, og kjøpe de nye skapene man skal ha fra METOD. Eller? 
Noe positivt kommer jo selvsagt ut av dette. Jeg har fuget gulvet i min egen gang hjemme. He-hey! Vi har fått bestemme selv hvordan skap vil vil ha og plassering av ting på kjøkkenet. Jeg og mannen kan nå si at vi skjønner hva foreksempel klikkparkett, forskjellen på laminat og parkett, gipsskruer, torks, slagbor, vinkelsliper, stikksag, sparkelspade, fugemasse og hullbor egentlig er. (Uten å juge) 
Vi får også økt verdien på leiligheten, noe som er ganske sweet. Vi får mye bedre benkeplass enn vi hadde før, noe vi alle er enige om at det er ganske genialt. Vi kommer til å sitte igjen med en stilig, nyoppusset leilighet tilpasset oss og våre behov. Og vi har gjort det sammen. <3 
Mens jeg ser frem til å bli ferdig kan vi jo se litt bakover på hva som er blitt gjort. :) Altså, jeg er ikke så lost på maling som det ser ut. Dette er kalkmaling, og det skal faktisk gjøres sånn. 
Jeg gleder meg til å vise frem resultatet :D 
 

2 kommentarer

Postet av: Helene

Så flinke dere er :-)
Dato: 26.11.2014 Tid: 13:50 URL:

Postet av: Lundelykke

Helene: Takk for det :D
Dato: 26.11.2014 Tid: 21:34 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits