Oppussing: Tapettrøbbel

04.12.2014 @ 22:28 i Interiør og hjem 0 kommentarerTapeter. Bare ordet får hjernen min i overdrive. Så uendelig mange typer og så uendelig vanskelig for en kontrollfreak som meg å klare å bestemme seg for én når jeg vet at jeg kanskje har sett 1% av de som finnes der ute. Wow! 

Men så bestemmer man seg for en. Endelig er valget tatt. Men hva er dette? Utgått? Og en rull for lite? Javel. 
Så er det tilbake til skattejakten. Med den andre tapeten til sammenligning i bakhodet gyver man løs på tapetbøkene igjen. Og der fant vi en som kanskje er den rette. Eller? Etter mye frem og tilbake er det klart. Denne skal vi ha. Vi reiser hjem med en prøve av tapeten og er ganske så fornøyd med valget. 
Dagen for å grunne veggen kommer. Den er mur som har fått dratt av så mye som mulig av gammel tapet som mulig. Baksiden av en gammel papirtapet sitter igjen, men det er noe som ifølge alle vi har snakket med ikke noe problem. Vi har pusset og støvet ned hele leiligheten i flere omganger, sparklet og pusset igjen. Nå er det tid for å grunne. Tapeten som sitter på veggen bobler som om det koker i veggen, men faren min som har fungert som oppissingsguru i noen uker nå sier at det er ikke noe å bry seg om. Det er visst ganske vanlig. 


 
Vi kommer tilbake etter en liten matbit og boblene er borte. Men et annet problem har presentert seg. På noen steder har sparkelen sprekt på grunn av boblene og disse sprekkene vil jo bli synlig gjennom tapeten vi har valgt(!). 
Slukørede drar vi tilbake til butikken igjen. "Hei, gir du oss to ruller med sånn veggfornyer?" sier vi og tenker på alle timene som er lagt ned i å pusse, sparkle og rydde opp alt støvet etterpå. "Hva slags underlag har dere da?" sier den smilende jenta som tar oss imot. Vi forklarer og det bekymrede uttrykket som vi har sett ved flere anledninger i samme butikken i forbindelse med utgitte tapeter lyser imot oss. "Det høres ut som om veggfornyeren ikke vil ha mye å feste seg i på den veggen deres" 
Verden raser litt sammen. Igjen.
Vi blir etter en forklaring om hva veggfornyeren er ment for og hvorfor vi ikke kan bruke den på veggen vår anbefalt å se etter en tapet med litt mer struktur i. 
Ut på jakt igjen. Herlig. 
Enden på visa blir en ganske strukturert tapet som vi begge synes var sinnsykt kul. Og det skal nevnes at jeg tror det er den tapeten jeg har hatt best magefølelse på av dem alle sammen. Etter en liten skrekk om at denne også var utgått (den hadde bare endret navn) er den bestilt og vi skal hente den om et par dager. Hurra! 
Jeg gleder meg til å dele bilder med dere av det ferdige resultatet. :D 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk

Instagram #Lundelykke

Follow me on Lookbook

Follow me on Bloglovin

Follow on Bloglovin
hits