Når har egentlig en fotograf fri?

08.03.2015 @ 13:43 i Foto 3 kommentarer

I det siste har jeg tatt mye bilder. Jeg elsker jo å ta bilder, så det er jo bare helt fantastisk å ta bildene. Det å leke med plassering av motivet, lys, bakgrunn, vinkler, opp på tå og ned på huk. Jeg elsker det! Men i dag tenkte jeg å bruke litt av søndagen min på å vise de som gidder å lese dette baksiden av kamera ;)

Bak kamera har du meg, og inne i hodet mitt under selve fotograferingen foregår det absolutt ingen ting annet en fullt fokus på det jeg driver med.

"Hadde det vært kult om jeg klatret opp der? Jeg prøver det."
"Ops, jeg må fikse på håret hennes."
"Oi, nå har kragen hans brettet seg igjen."
"Jeg tror jeg skal kjøre et par bilder med direkte baklys." 

Dette er jo det jeg elsker å gjøre! Og det er kjempegøy. Når jeg er ferdig blir jeg plutselig kklar over at jeg kanskje er tørst, sulten eller kanskje jeg egentlig er kjempesliten!

Når jeg kommer inn døra hjemme er det kun å kaste av seg skoene og sette bildene til overføring før jeg kanskje kaster ned et par glass med vann eller begynner på noe matlaging. 

Det er nå jobben begynner. Jo bedre forarbeid man har gjort jo lettere er dette selvsagt, men i noen tilfeller var man kanskje litt uheldig med været, eller man har tatt bilder med tanke på at de skal redigeres på en spesiell måte. Så da er det bare å sette igang. Nå må du også tenke på at det sitter noen der ute og venter spent på disse bildene. Jeg prøver alltid å være kjapp med å komme med noen bilder som de får lavoppløst. Bare så de får se noen av bildene og kanskje får litt ro i sjela. "Puh, det ble noen bra bilder. " Mange ser ut til å tro at hvis det tar lang tid før de får bildene betyr det at det ikke ble bra bilder. Dette har ingen verdens ting med saken å gjøre. :) 

Har man hatt mange shoots på kort tid, skal man helst jobbe med alt på en gang. Men det går jo ikke, man må jobbe seg igjennom dem jevnt og trutt i den rekkefølgen man har tatt dem. Med mindre noe annet er avtalt er det sånn jeg jobber.

Men her er en annen liten avsløring. Som fotograf er man ikke nødvendigvis på er kontor, og dermed er det fort gjort at hele leiligheten blir "kontoret". Man føler at man er på jobb hele tiden. Og en annen ting; du har med deg kamera over alt. På tur, på grillfest, på hundetreff. Og dermed får du enda flere bilder å jobbe med. Selv om dette bare er bilder fra en grillfest, eller fra en dag i parken, er jo dette bilder du gjerne vil ha ut. Noen av de som var der vil kanskje også se bildene som ble tatt. Ikke at de maser, men kanskje de spør etter dem, eller lurer på når du kommer til å legge dem ut.
Dette er jo ikke bilder som gjøres så mye med, men de må gåes igjennom og kanskje noen av dem trenger litt mer lys eller en liten beskjæring. Det er her det er viktig for sånne som meg å skille mellom "jobb" og fritid. Jeg må huske på at jeg har rett til fritid jeg også. Jeg har bare tatt noen bilder av vennene mine, hunden min eller av en strand på bygdøy, men dette er min fritid, og jeg føler at jeg med god samvittighet kan gjøre andre ting enn å redigere bilder fra en planlagt shoot. Jeg gjør det i noen timer stort sett hver dag, men jeg trenger noe pauser fra det hvis bildene skal bli bra. Dette tror jeg er noe mange fotografer, både proffe og hobbyfotografer har godt av. Jeg fikk hvertfall et helt nytt liv etter at jeg begynte å tenke på denne måten. 3 kommentarer

Postet av: Dreads Christiania

Stå på! Heier på deg og elsker det du gjør 💕
Dato: 08.03.2015 Tid: 21:34 URL: http://www.dread.no

Postet av: Lundelykke

Dreads Christiania: Hei! Tusen takk! :D
Dato: 08.03.2015 Tid: 23:38 URL: http://lundelykke.blogg.no/

Postet av: M&MFASHIONBITES

Nice photos :)

BLOG M&M FASHION BITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/

Maria V.
Dato: 09.07.2015 Tid: 18:32 URL: http://mmfashionbites.blogspot.gr/

Skriv en ny kommentar

Søk

Instagram #Lundelykke

Follow me on Lookbook

Follow me on Bloglovin

Follow on Bloglovin

Lundelykke på facebook

hits