Kategori: Foto

lundefoto.no

30.10.2015 @ 11:56 i Foto 0 kommentarer

Hei! 
Gå gjerne inn og sjekk ut den nye nettsiden lundefoto.no

Der kan du lese litt om fotograferinger under bloggfanen, og du kan se bilder i galleriet. 


Når har egentlig en fotograf fri?

08.03.2015 @ 13:43 i Foto 3 kommentarer

I det siste har jeg tatt mye bilder. Jeg elsker jo å ta bilder, så det er jo bare helt fantastisk å ta bildene. Det å leke med plassering av motivet, lys, bakgrunn, vinkler, opp på tå og ned på huk. Jeg elsker det! Men i dag tenkte jeg å bruke litt av søndagen min på å vise de som gidder å lese dette baksiden av kamera ;)

Bak kamera har du meg, og inne i hodet mitt under selve fotograferingen foregår det absolutt ingen ting annet en fullt fokus på det jeg driver med.

"Hadde det vært kult om jeg klatret opp der? Jeg prøver det."
"Ops, jeg må fikse på håret hennes."
"Oi, nå har kragen hans brettet seg igjen."
"Jeg tror jeg skal kjøre et par bilder med direkte baklys." 

Dette er jo det jeg elsker å gjøre! Og det er kjempegøy. Når jeg er ferdig blir jeg plutselig kklar over at jeg kanskje er tørst, sulten eller kanskje jeg egentlig er kjempesliten!

Når jeg kommer inn døra hjemme er det kun å kaste av seg skoene og sette bildene til overføring før jeg kanskje kaster ned et par glass med vann eller begynner på noe matlaging. 

Det er nå jobben begynner. Jo bedre forarbeid man har gjort jo lettere er dette selvsagt, men i noen tilfeller var man kanskje litt uheldig med været, eller man har tatt bilder med tanke på at de skal redigeres på en spesiell måte. Så da er det bare å sette igang. Nå må du også tenke på at det sitter noen der ute og venter spent på disse bildene. Jeg prøver alltid å være kjapp med å komme med noen bilder som de får lavoppløst. Bare så de får se noen av bildene og kanskje får litt ro i sjela. "Puh, det ble noen bra bilder. " Mange ser ut til å tro at hvis det tar lang tid før de får bildene betyr det at det ikke ble bra bilder. Dette har ingen verdens ting med saken å gjøre. :) 

Har man hatt mange shoots på kort tid, skal man helst jobbe med alt på en gang. Men det går jo ikke, man må jobbe seg igjennom dem jevnt og trutt i den rekkefølgen man har tatt dem. Med mindre noe annet er avtalt er det sånn jeg jobber.

Men her er en annen liten avsløring. Som fotograf er man ikke nødvendigvis på er kontor, og dermed er det fort gjort at hele leiligheten blir "kontoret". Man føler at man er på jobb hele tiden. Og en annen ting; du har med deg kamera over alt. På tur, på grillfest, på hundetreff. Og dermed får du enda flere bilder å jobbe med. Selv om dette bare er bilder fra en grillfest, eller fra en dag i parken, er jo dette bilder du gjerne vil ha ut. Noen av de som var der vil kanskje også se bildene som ble tatt. Ikke at de maser, men kanskje de spør etter dem, eller lurer på når du kommer til å legge dem ut.
Dette er jo ikke bilder som gjøres så mye med, men de må gåes igjennom og kanskje noen av dem trenger litt mer lys eller en liten beskjæring. Det er her det er viktig for sånne som meg å skille mellom "jobb" og fritid. Jeg må huske på at jeg har rett til fritid jeg også. Jeg har bare tatt noen bilder av vennene mine, hunden min eller av en strand på bygdøy, men dette er min fritid, og jeg føler at jeg med god samvittighet kan gjøre andre ting enn å redigere bilder fra en planlagt shoot. Jeg gjør det i noen timer stort sett hver dag, men jeg trenger noe pauser fra det hvis bildene skal bli bra. Dette tror jeg er noe mange fotografer, både proffe og hobbyfotografer har godt av. Jeg fikk hvertfall et helt nytt liv etter at jeg begynte å tenke på denne måten. Jeg har visst hatt sommerferie fra bloggen

11.09.2014 @ 22:35 i Foto 1 kommentar

Hei dere! Jeg har visst hatt sommerferie, jeg!
Været har vært fantastisk i Norge i år, og jeg har prioritert å gå ut og få sol i ansiktet. Jeg har tatt massevis av bilder, og jeg har vært i Hellas en tur. 

Jeg tenkte jeg skulle lage en kjapp bloggpost med bilder fra i sommer, og gi deg et tips om å sjekke ut fotosiden min på facebook :)

Som nevnt var vi nettopp i Hellas. :) To uker i Rhodos <3 34 grader og sol i to uker. Merkelig å komme hjem til 10 grader da, ja. Dette var altså noen av sommerens bilder, sjekk gjerne ut fotosiden min på facebook <3 

Bypåske

23.04.2014 @ 17:46 i Foto 0 kommentarerVel overstått påske, people!

De siste dagene i påsken endte opp med å bli skikkelig sommerdager. Vi hadde en dag i parken som nesten kan likestilles med en sommerdag. Sol, blå himmel, hund og glade mennesker resulterte i en deilig dag og massevis bilder med godsteming :) Luna var rimelig sliten da vi kom hjem for å si det sånn, hun fikk være med, leke med ball, kose seg i sola. Nå gleder jeg meg mer enn noen gang til sommerens parkturer, dette var virkelig en vellykket forsmak på sommeren! :D 

Rasta Princess

23.02.2014 @ 10:53 i Foto 2 kommentarer

Hei alle sammen, og god søndag! 

Onsdag var jeg og min fotografspire av en lillebror ute og lekte med kameraet, og jeg vil dele noen bilder med dere her. Jeg elsker lyset på disse bildene. Men jeg skal være ærlig og si at selv om det er vakkert lys om vinteren, savner jeg sommeren av hele mitt hjerte! Jeg savner sommerkjoler, lyse sommernetter, grilling i parken, varme, bading, tøysko og sooool!!! <3 

De som kjenner meg ser nok en endring ved meg på disse bildene, og ja, jeg er SÅ fornøyd! :D 

Hvis du vil se fler dreadsbilder kan du jo sjekke ut mitt Pinterestboard. :) 

Coffee, snow and beauty

03.02.2014 @ 13:38 i Foto 4 kommentarer

Forrige uke var jeg ute og tok bilder i snøværet. Her er altså noen bilder og jeg håper du får essensen av en ettermiddag i et kaldt Oslo med store sømengder og god kaffe til å varme fingrene. Et glimt av vår hverdag: Pause

31.01.2014 @ 03:17 i Foto 2 kommentarer


Etter å ha tatt bilder ute i kulda en stund er neste utfordring å ikke få neglsprett.

Et glimt av vår hverdag: Peiskos

29.01.2014 @ 19:44 i Foto 0 kommentarer

Luna jobbet hardt med margbeinet før hun sovnet foran peisen.

Glitter, glam og Göteborg

04.01.2014 @ 21:42 i Foto 0 kommentarer

I lang kjole, glitter rundt øynene, på litt for høye hæler og med hjemmelaget hårpynt i håret vandret jeg gatelangt i Göteborg med en gjeng herlige mennesker på årets siste kveld. :)   

Vi sto opp klokka 07.00 den 31. desember, og satt nesa mot söta bror. :) 

Over er et bilde av alle som var med. Og under følger noen bilder fra feiringen vår i Göteborg. 


Takk til alle dere som var med på en herlig feiring! :) 

Under har jeg lagt til noen bilder av tilbehør og noen selvportretter. 
De to neste bildene har jeg lagt inn i farger, for å vise detaljene. Jeg synes det var et poeng å vise frem de fine fargene. 

Armbåndet under kjøpte jeg på et marked på Grünerløkka for lenge siden. Fargene gikk perfekt til kjolen :) 
En julefortelling

27.12.2013 @ 22:16 i Foto 0 kommentarer

God jul, dere! 
Nå skal jeg dele min julefeiring med dere. Selvsagt mest fortalt i bilder. Alle bildene er tatt enten av meg eller av lillebror. <3 min lille fotospire <3 *stolt søster* (bare se hva han fikk i gave av meg :D )

Tilbake til historien om juaften 2013:

Min julefeiring startet som for så mange andre på badet.

Og med blomster i håret var jeg klar for feiring.

Og min kjekke lillebror var også klar.

Måtte ta med et bilde av denne stråpynten. Den er fra mammas barndom og er fremme hver jul. 

Så var det siste bit av kjøkkentjensten. Mye ble gjort dagen før, også dekking av bordet. 

Min vakre bestemor ser du på bildet under......og hun er også bitt av mobilavhengigheten. Haha!Lillebror har også blitt anropt til kjøkkenet sikkert for å ta ned noe vi vanlige, dødelige (les:lave) ikke får tak i. 

Min kjære mormor er en av de få som gir hundene mat fra gaffel på julaften. 

Så kom vi over til noe jeg hadde gledet meg til - å utveksle gaver! Jippi! 

Min kjære fikk garasjeportåpner av min kjære mor. :) Noe vi hadde klart å få til rett under nesen på han. Jeg fant dette ustyrtelig morsomt!

Av meg fikk han trådløst headset til trening. Han ble SÅ overrasket! :D Vi var nemlig enige om å ikke kjøpe gaver til hverandre i år, og heller "gi hverandre sydentur" 

Lillebror har fått en fotobag av meg og Saim, men han fikk den for tidlig for å kunne bruke den til å få med seg alt fotoutstyret rundt. Men han ante ikke at storesøster skulle overraske han med en ekstra gave på julaften. På bildet under ser du at han fikk et antikt kamera av, som jeg fant på antikmessa på Lillestrøm da jeg var der på julemessa. Klikker du på linken kan du faktisk se bilde av meg med det. ;)

Mamma fikk en ramme av meg med en liten reminder på alt som er gjort av oppussing av huset. 

Men av oss alle sammen fikk hun et smykketre, med litt "attåt".

Mannen fikk en morsom gave av "vofsene" ;) Alle er veldig fornøyde med kvelden! :) <3 Jul er for familien <3 

Senere på kvelden skiftet vi til go'klær, fråtset i godsaker og testet ut nye julegaver. 

Dagen derpå var det julefrokost. En av mine absolutte favorittradisjoner! :D 
Jeg håper du har hatt en fantastisk julefeiring! 

I finstasen

28.10.2013 @ 15:49 i Foto 4 kommentarer

Nå er all form for koselig utehøst forbi. Nå er det stearinlys, peis og kakao for alle penga! Men jeg vil vise dere noen bilder jeg tok tidigere i høst, og vise hvordan nabolaget ser ut når det har pyntet seg i finstas.

 
Jeg slang med et par bilder av Luna min <3 

Bildelykke - don't you dare call me normal!

15.08.2013 @ 20:22 i Foto 0 kommentarer

God sensommer, alle sammen.

Som de som kjenner meg vet, er ikke sommeren over før jeg har hatt bursdag. Jeg har bursdag om sommeren, jeg bryr meg ikke om hva du sier. Sommeren varer ut august.
Nå som det er avklart. Jeg har gjort noe gøy som jeg vil dele med bloggverden.

Jeg elsker jo bilder. Digger, digger, digger det! Men det har seg sånn at jeg har også litt besluttsomhetsproblemer, så vi bodde faktisk uten et eneste bilde på veggene i maange år! :O
Nå har jeg tatt meg selv i nakken, og klart å overbevise meg selv om at jeg kan jo i det miste bytte ut innholdet i rammene etterhvert om jeg skulle ønske det. 
Og jeg har kommet frem til at i mitt hus kan man ikke simpelthen bare henge bilder på veggene.
Det må gjøres med stil: 


Hehe, don't you dare call me normal! :P

 


JEG ELSKER DET!!!! Dette er noe jeg egentlig har hatt lyst til å gjøre siden før jeg flyttet for meg selv, men nå har jeg det altså på stueveggen. *lykkesukk*
Idéen gikk ut på å ha litt annerledes bilder i kollasjen. Jeg ville ikke bare ha "smile-perfekt-bilder", men heller litt annerledes bilder som kanskje ikke normalt ville havnet på veggen.
Det er en god blanding av mine egne "kreative utbrudd", tullebilder fra bryllupet, gamle minner fra barndommen, og selvsagt noen favoritter. 

En av rammene er noe spesiell, det er en slik en dyp ramme fra IKEA. Her har jeg stasjet inn noen detaljer fra bryllupet sammen med et litt annerledes bryllupsbilde. Cool?En annen ting å rope hurra for er en for tidlig(eller sen*) bursdagsgave fra min far.
(*Saim hadde jo bursdag 1. august og jeg har 16. så vi fikk liksom gaven midt i mellom. Logic? :P )

Og gaven: Ta-da-ra-ta!! En fotoprinter!!
Jeg er såå happy-go-lucky om dagen!! :D Jeg har testa to forskjellige papirkvaliteter på den og den er bare AWESOME!! 
Den er døpt  EPSON EXPRESSION PHOTO XP-750 fra fabrikken, hos oss heter den Printer'n. 

Jeg har også kjøpt meg fire kvadratiske rammer hvor jeg skal ha instagram-kollasjer. Planen er å ha kun kollasjer fra Instagram, evt med en liten "tittel" som kan byttes ut innimellom.
Og jeg digger idéen,  printer'n gjorde nok en gang en fantastisk jobb, og jeg er strålende fornøyd med resultatet også!! :)  

 Og en siste ting å rope hurra for, du er vel ikke lei av å rope hurra enda? Det er jo tross alt bursdagen min i morgen, så da må du gjøre det igjen, vet du. Anyways:

Vi har endelig fått spart opp nok penger til nytt kamera!! :D Jaaa!!! Hurra! 

Vi ville egentlig ha det samme kameraet som lillebror har, men siden det har gått ut av produksjon ble det et Canon 700d. Vi kjøpte det på FotoVideo i Oslo sentrum. Vannvittig bra service, forresten.
Og det var tilbud, så vi fikk med et ekstra objektiv :D (Ja, nå kan du si det igjen; Hurra!!)  

Stikkord:

Mine favorittbilder av oss

10.07.2013 @ 10:25 i Foto 0 kommentarer

Fine mannen min! <3 7. juli feiret vi vår aller første bryllupsdag, ja tenk at det har gått et helt år! Jeg med min svakhet for mimring i bilder, har nå sittet i over en time og sett på bilder fra bryllupet, og av bilder av oss generelt. Jeg synes man innimellom skal ta en liten runde gjennom minnene og bildene som man har sammen. :) Jeg har mange favoritter, og deler noen med dere her. 


 


Hvis du vil lese mer om bryllupet eller bryllupsreisen ligger det innlegg her på bloggen om begge deler. :)

Bryllupsreisen - Bryllupet  - Fotografens bilder

Lost in space - Photoshop fun

19.04.2013 @ 17:39 i Foto 2 kommentarerEt lite livstegn fra meg. Håper alle får en fin helg, kanskje du skal leke deg litt med noen bilder i Photoshop? 


Bohemian Princess

29.03.2013 @ 15:22 i Foto 0 kommentarer

Nå savner jeg virkelig sommer!! Jeg har begynt å finne frem sommerklærne i håp om at det kanskje vil fremskynde prosessen litt... :P

I see you!

03.03.2013 @ 22:04 i Foto 0 kommentarer

Haha! Jeg har fått helt øye-dilla... En kompis av meg tok et bilde av øyet sitt en gang og jeg ble så fascinert, men jeg har ikke fått rota meg til å ta et bilde selv. Før nå.
Nå har jeg endelig fått redigert noen nærbilder av øynene mine. De tre øverste er tatt samtidig og er tatt helt uten sminke for en naturlig effekt.
Øynene mine har en veldig merkelig farge. Jeg mener bestemt at de er grønne, men helt siden jeg fikk pass for første gang, har jeg kunnet velge hva som skal stå som øyenfarge. Det er ingen som har kunnet fastslå akkurat hvilken farge jeg har. De endrer seg veldig etter lyset..  ;) Hehe, fun fact!Bildet over et tatt av fantastisk flinke Eva Rose. Klikk her for å komme til hjemmesiden hennes. Fant et gammelt bilde av meg også, på bildet under er jeg kanskje 15 år gammel.. Gøy med gamle bilder.. :P
Øyne er veldig spennende macromotiv, gleder meg til å prøve med skikkelig macrolinse og bedre lys. Men det får bli en annen gang...

Noen favoritter i sort/hvitt

19.01.2013 @ 10:46 i Foto 2 kommentarer

God morgen, alle sammen! 
I går fikk jeg en melding om at premiene fra konkurransen var kommet frem til en av vinnerene. Så da håper jeg at alle tre snart har premiene i hus, og får begynt å bruke dem :D

I dag har jeg valgt meg ut noen favorittøyeblikk i sorthvitt. Jeg elsker skarpheten sorthvitt-effekten gir et bilde. Man får en herlig kontakt med øynene i et portrett, og man får frem detaljene i et makrobilde. Ahh, I'm in love... <3

Ha en deilig lørdag, folkens!# 1 - Årets nyttårsaften, hos Axel og Rino i Oslo. 
# 2 - Det aller første bildet av oss sammen. Vi var på Rommensletta, og det var lillebror, Daniel, som tok bildet. 
# 3 - Et av de siste bildene av oss som forlovede. Tatt bare noen dager før bryllupet vårt i sommer.
# 4 - Jeg tok dette bildet av Saim mens vi bodde på Furuset. 
# 5 & 6 - Dette og det neste bildet ble tatt på en strand på Bygdøy en søndag, høsten 2011.

# 7 - Dette er det absolutt aller første bildet Saim tok av meg. Han hadde ikke brukt speilrefleks så mye før dette, så jeg var imponert. Han var svært førnøyd selv også. ;)
# 8 - Dette bildet er tatt på "kjærlighet-benken" på kaia i Risør. 
# 9 - Vi kjøpte oss macro-linse. Trenger jeg si mer..?# 10 - Et bilde av meg fra lillebrors konfirmasjon.
# 11 - Dette bildet ble tatt av Mariannes mor i høst, da jeg tok bildet av Marianne til hennes konfirmasjonstakkekort. :)
Se bloggen hennes her.
# 12 - Dette ble tatt en dag vi var ute på tur med Aimi, og solen plutselig tittet fram. 
# 13 - Denne rakkeren er stein som ble med hjem fra Zakynthos. Ah. den er så kul, den steinen altså!! :D

Jeg har med vilje latt være å ta med noen av bildene fra bryllupet, for jeg regner med at dere begynner å bli ganske lei av dem. ;) 
Så nå har dere fått se noen litt eldre bilder også.
Hva synes dere om det? 

GLITTERING, WHITE WINTER WONDERLAND

15.01.2013 @ 16:13 i Foto 7 kommentarerHei alle sammen! :D 
Håper alle på østlandet har hatt mulighet til å se seg rundt i de få timene med dagslys vi har på denne tiden av året.Ahh, såå vakkert! <3

Ha en deilig kveld! <3

Photoshoot gone wrong

14.10.2012 @ 19:54 i Foto 4 kommentarerJeg har sett flere på Facebook i dag som sier at "det IKKE snør i Oslo". I beg to differ!

 

Altså, for noen dager siden bestemte vi oss for at det var på tide å skulle komme oss ut og ta årets "høst-shoot" denne helgen. Vi bestemte oss for at søndagen var en dag som man ikke hadde så mye annet å gjøre. Jah, det var jo ikke så lurt. 


Vel, det sies at det "er ingen skam å snu". Så vi prøver igjen senere.... ;o)


- Har det snødd hos deg i dag?

Photoshoot med meg bak kameraet

11.10.2012 @ 11:44 i Foto 2 kommentarerNydelige Marianne sto konfirmant 1. september, og da hun skulle sende ut takkekort fant hun ut at hun ville ha litt mer spesielle takkekortbilder. Så da tar vi med oss kameraet og trasker opp til Steinbruvannet på Grorud. Der er det lange brygger som egner seg ypperlig! 

Vi var så heldige med været. Nydelig lys, og bare se så flott kjolen hennes leker i vinden! 
Jeg må virkelig si hun er flott denne jenta! Og bare 15 år gammel! Off, dette blir en heartbreaker om noen år. Helt sikkert! 

Takk for et hyggelig shoot, selv om mamman din fikk litt sjokk over hvor voksen du har blitt. :) Haha! 
Gleder meg til å se takkekortene ferdig!

Vi tenker å ta vårt eget høstshoot på Steinbruvann i år. Tror det blir bra, selv om det blir et strev å holde Luna unna vannet.
Haha, jeg gleder meg! 

Snapshots of the week

07.10.2012 @ 21:23 i Foto 2 kommentarerDet kommer et blogginnlegg fra photoshootet etterhvert :) 


hits