Kategori: Interiør og hjem

Oppussing: Ferdig snart?

02.03.2015 @ 16:05 i Interiør og hjem 0 kommentarer

Jada, jada! :D

Vi vet det er mange som venter på at vi skal bli ferdige, og kanskje noen som også tror at vi er ferdige, men ikke har sagt ifra at de kan komme og se. Men neida, vi er ikke helt ferdige enda.
Historien er som følger;
Vi begynte veldig hardt og brutalt med å rive ned og begynte relativt kjapt med å bygge opp igjen. Etter en rask start med intensiv jobbing ble det rundt juletider en etterlengtet pause. Vi kom oss etterhvert igang igjen, og begynte med å sette sammen kjøkkenet.

 

Nå har vi tatt litt og litt en stund. Veldig deilig med en roligere periode etter all den intensive jobbingen. Det å leve i en stue som minner mer om en byggeplass har bare blitt lettere og lettere etterhvert som ting begynner å funke rundt oss igjen. Først fikk vi oppvaskmaskin igjen, deretter stekeovn, og så fikk vi kjøleskap på kjøkkenet igjen. Selv om jeg fremdeles lager kaffe på kottet og vi varmer mat i microbølgeovnen på gulvet i stua, så er jeg kjempeglad for at vi gjør dette. For fyttirakkern så fint det blir! :D 
Spotter i taket, ny sofa er på plass og nytt, hjemmelaget bord. Sånn passe stolt av det bordet, forresten ;) 


Jeg tenker jeg skal lage noen innlegg om de smarte løsningene vi har kommet opp med unerveis her. For det er noen skikkelig genistreker i den leiligheten her etterhvert ;)

Som du ser på bildet under har det skjedd saker og ting :P Oppussing: Tapettrøbbel

04.12.2014 @ 22:28 i Interiør og hjem 0 kommentarerTapeter. Bare ordet får hjernen min i overdrive. Så uendelig mange typer og så uendelig vanskelig for en kontrollfreak som meg å klare å bestemme seg for én når jeg vet at jeg kanskje har sett 1% av de som finnes der ute. Wow! 

Men så bestemmer man seg for en. Endelig er valget tatt. Men hva er dette? Utgått? Og en rull for lite? Javel. 
Så er det tilbake til skattejakten. Med den andre tapeten til sammenligning i bakhodet gyver man løs på tapetbøkene igjen. Og der fant vi en som kanskje er den rette. Eller? Etter mye frem og tilbake er det klart. Denne skal vi ha. Vi reiser hjem med en prøve av tapeten og er ganske så fornøyd med valget. 
Dagen for å grunne veggen kommer. Den er mur som har fått dratt av så mye som mulig av gammel tapet som mulig. Baksiden av en gammel papirtapet sitter igjen, men det er noe som ifølge alle vi har snakket med ikke noe problem. Vi har pusset og støvet ned hele leiligheten i flere omganger, sparklet og pusset igjen. Nå er det tid for å grunne. Tapeten som sitter på veggen bobler som om det koker i veggen, men faren min som har fungert som oppissingsguru i noen uker nå sier at det er ikke noe å bry seg om. Det er visst ganske vanlig. 


 
Vi kommer tilbake etter en liten matbit og boblene er borte. Men et annet problem har presentert seg. På noen steder har sparkelen sprekt på grunn av boblene og disse sprekkene vil jo bli synlig gjennom tapeten vi har valgt(!). 
Slukørede drar vi tilbake til butikken igjen. "Hei, gir du oss to ruller med sånn veggfornyer?" sier vi og tenker på alle timene som er lagt ned i å pusse, sparkle og rydde opp alt støvet etterpå. "Hva slags underlag har dere da?" sier den smilende jenta som tar oss imot. Vi forklarer og det bekymrede uttrykket som vi har sett ved flere anledninger i samme butikken i forbindelse med utgitte tapeter lyser imot oss. "Det høres ut som om veggfornyeren ikke vil ha mye å feste seg i på den veggen deres" 
Verden raser litt sammen. Igjen.
Vi blir etter en forklaring om hva veggfornyeren er ment for og hvorfor vi ikke kan bruke den på veggen vår anbefalt å se etter en tapet med litt mer struktur i. 
Ut på jakt igjen. Herlig. 
Enden på visa blir en ganske strukturert tapet som vi begge synes var sinnsykt kul. Og det skal nevnes at jeg tror det er den tapeten jeg har hatt best magefølelse på av dem alle sammen. Etter en liten skrekk om at denne også var utgått (den hadde bare endret navn) er den bestilt og vi skal hente den om et par dager. Hurra! 
Jeg gleder meg til å dele bilder med dere av det ferdige resultatet. :D 

 

Oppussing: Underveis

26.11.2014 @ 00:35 i Interiør og hjem 2 kommentarer


Wow! Her har jeg ikke vært på en stund, gitt. Jeg tenkte at jeg skulle gi en lyd fra meg.

Siste nytt; Vi pusser opp leiligheten. De siste ukene har vært litt tøffe. Jeg vet ikke om du har pusset opp før, men min erfaring er følgene; det er gøy først, så blir man sliten og egentlig ganske lei, så er man er på grensen til å gi opp, så blir det morsommere igjen. Nå begynner vi å se litt resultater og ikke bare innsiden av alle veggene og det grusomme linoliumsgulvet fra 1970-tallet som lå gjemt under det billige ikea-laminaten. Et lite glimt av håp. Nå bygger vi opp igjen, ikke bare river ned. Endelig! 
Så antar jeg at man går på et par "nå er jeg lei"-stadier til under maling og den slags, men jeg nekter å tro at det er like ille som å vasse i gipsstøv, parkettkapp og gammelt listverk. 
Ord og uttrykk som er kommet på hatlista de siste ukene:
"Når vi først er i gang" 
Jeg tipper det er noen som kjenner seg igjen her. 
"Vet du hva som også går an?"
"Du, jeg har en annen idé"
"Det koster litt mer, men..."
"Vet du hva som kunne vært kult?"
Ting jeg omtrent ikke visste hva var for noen uker siden, men som jeg har lært meg å hate på:
- strukturmaling 
Noe så idiotisk vanskelig å få av!
- fuger
Og vaskingen av dem (!!)
- lister
Og hvordan de har en tendens til å dra med seg tapeten når du tar de av.
- og når vi er inne på temaet; gammel tapet som må plukkes av. Hvorfor overlappet de alltid tapeten? (Jeg vet hvorfor, men det er ikke poenget.) 
- IKEAskapseriene FAKTUM/METOD
Skal man bytte fronter til de gamle FAKTUMstammene, og kjøpe de nye skapene man skal ha fra METOD. Eller? 
Noe positivt kommer jo selvsagt ut av dette. Jeg har fuget gulvet i min egen gang hjemme. He-hey! Vi har fått bestemme selv hvordan skap vil vil ha og plassering av ting på kjøkkenet. Jeg og mannen kan nå si at vi skjønner hva foreksempel klikkparkett, forskjellen på laminat og parkett, gipsskruer, torks, slagbor, vinkelsliper, stikksag, sparkelspade, fugemasse og hullbor egentlig er. (Uten å juge) 
Vi får også økt verdien på leiligheten, noe som er ganske sweet. Vi får mye bedre benkeplass enn vi hadde før, noe vi alle er enige om at det er ganske genialt. Vi kommer til å sitte igjen med en stilig, nyoppusset leilighet tilpasset oss og våre behov. Og vi har gjort det sammen. <3 
Mens jeg ser frem til å bli ferdig kan vi jo se litt bakover på hva som er blitt gjort. :) Altså, jeg er ikke så lost på maling som det ser ut. Dette er kalkmaling, og det skal faktisk gjøres sånn. 
Jeg gleder meg til å vise frem resultatet :D 
 

Min egen sommeroase

14.05.2014 @ 20:31 i Interiør og hjem 8 kommentarer

Nå hadde vi noen fine dager i april. Turer i skogen, lukten av varm granbar, blå himmel og blomster! Blomster overalt! Hestehoven kom og gikk ganske fort, hvitveisen la seg som tepper over plen og skogbunn. Blåveis og fiol konkurrerte i blånyanser, til og med prestekragen har jeg sett i år! Men så kom mai. Med regn og faktisk noe snødriv skremte den alle blomstene til å lukke seg og kanskje til og med ønske seg ned i bakken igjen. 

Selv skulle jeg i slike tilfeller som dette ønske jeg kunne gå i dvale. I fjor hadde jeg en periode da jeg nesten gjorde alvor av det. Ikke noe å anbefale, man mister mye dyrebar tid. I stedet for har jeg bestemt meg for å lage sommerfølelsen selv. Siden vi flyttet inn på Lindeberg i 2011 har den romslige, innglassede balkongen vår vært et slags kott der det har vært mer eller mindre ryddig i perioder. Jeg har hatt planer for den, men aldri gjennomført noen av dem. Jeg pyntet den til 17. mai et år, og det ble virkelig flott om jeg får si det selv, selv med putekassa som bord. 

Men nå, nå ville jeg gjennomføre. Jeg ville ha en fin uteplass der man kan sitte med en kopp kaffe om morgenen, en deilig, kald smoothie på en varm sommerdag. Eller med en kopp te og med et pledd over fanget om kvelden. Jeg ville ha min lille oase hvor jeg kunne la min kreativitet blomstre i interiøret. Jeg ville leke farger og mønstre som ga assosiasjoner mot varmere strøk og østens mystikk. *drømme*


Og nå, selv når det regner ute, har jeg min egen lille bit av sommeren rett utenfor balkongdøren. 

Lysfest

17.01.2014 @ 19:37 i Interiør og hjem 2 kommentarer

Nå har jeg tent lys i hele leiligheten, og jeg elsker den koselige følelsen de gir. :) Så nå har jeg og Luna lysfest. He,he.. <3 

Her har jeg skjult potten med kaffebønner, jeg synes det ble ganske stilig. 

Den gamle settekassen jeg hadde på rommet mitt da jeg var liten, nå har jeg funnet den igjen, men jeg har tatt bort det midterste partiet, og satt inn noen bilder der istedet. Jeg har byttet ut papiret på baksiden også, siden det som var der var veldig slitt og ødelagt. Her har jeg satt et lite duftlys (sånn som står i et glass) i et Norgesglass som jeg hadde fylt med mandler og hasselnøtter. 

Ha en deilig helg, folkens! :) 

1. desember og julepynt

01.12.2013 @ 21:46 i Interiør og hjem 1 kommentarJeg lar bildene snakke for seg selv, og som dere sikkert ser er bildene tatt på forskjellige tidpunkt. Og det har tatt meg lang tid å legge ut bildene, så jeg har faktisk klart å ommøblere noen ganger, så noen av bildene er tatt på samme sted med forskjellig pynt. Haha! 


 

Mitt drømmehjem - versjon IKEA

18.01.2013 @ 15:43 i Interiør og hjem 0 kommentarer

God fredag, alle sammen! :D Jeg håper alle har en koselig kveld i vente. <3
Jeg har satt sammen mine favoritter fra IKEA. Jeg ville jo selvsagt hatt noen elementer som ikke var fra IKEA også, men i denne posten bestemte jeg meg for å prøve å finne min egen IKEA-stil. :)

Denne lampa er såå søt!


Digger den ramma! :D Og bare se så fint det lyset er.


Smarte triks for hjemmet

28.10.2012 @ 13:26 i Interiør og hjem 6 kommentarer

HEI ALLE SAMMEN!

Jeg har forhåndskrevet et innlegg til dere, siden jeg nå sikkert sitter i Sverige eller er på vei hjem.
For litt siden kom jeg over en liste med smarte husmortriks. Så jeg tok meg en runde på nettet også, og har nå testet noen av dem for dere.


1. Fastbrent søl på komfyren skal visst kunne fjernes ved å gni en blanding av bakepulver og eddik på før man vasker.
Etter test av dette kan det absolutt anbefales å prøve. Jeg har en konfyr som er relativt gammel, og den er kjøpt brukt så den ble ikke helt ren akkurat, men det skal absolutt sies at den er renere nå enn noen gang.

2. Mange setter ut skåler med eddik når man skal fjerne vond lukt i huset. Men et annet tips er å koke opp vann med litt vaskemiddel i.
Dette fungerer utmerket!! Prøv det ;)

3. Er du plaget med små fruktfluer på kjøkkenet skal løsningen være å ha en halvfull kopp med eplecidereddik, med et par dråper zalo i, stående på benken. Da krabber fluene selv nedi og drukner.
Denne har ikke fungert suupereffektivt hjemme hos oss hvertfall, men det ligger etterhvert en del oppi der, så det virker jo. Det blir nok færre fluer, en det er ikke sånn at de forsvinner over natten akkurat.

4. Skal du støvsuge under kjøleskapet eller andre steder det er vanskelig å komme til, kan du feste et rør fra en tørkerull eller gavepapir inn i støvsugermunningen. Den kan jo klemmes sammen og komme til omtrendt hvor som helst.
Suuupersmart! Jeg er imponert over kreativiteten! :D

5. Balsam er like bra å bruke som barberingsgel. Og i mange tilfeller er det også billigere. :) 
 Dette har jeg gjort i alle år. Enten balsam eller kroppssåpe. ;)
Noen av tipsene får jeg ikke testet sånn på sparket, men jeg vil dele dem med dere likevel:

- Det er en kjent sak at egg holder lenger enn det som står på kartongen. Men for å være sikker kan man visst legge dem i vann. De som er dårlige vil flyte opp, mens de som kan brukes vil synke. 

- Har du en kjole som blir statisk og liksom klynger seg rundt bena dine? Det skal visstnok hjelpe å sette en liten sikkerhetsnål i linningen. 

- Et triks mot rust i gamle kjeler skal være å dele en potet i to, og ha natron på snittflatene, for deretter å gni dette på rusten. Hmm, mon tro om det funker på biler også? 

- Har du brent noe fast i bunnen av en kjele skal man kunne fylle den med litt varmt vann og legge en oppvasktablett i den, eller man kan faktisk koke cola i den. 

- Alle vet hva som skjer når man skal varme opp allerede stekte rundstykker i microbølgeovnen? Et tips er å sette et glass vann inn sammen med dem.

- Krøllet avispapir og Jif Universal skal visst være det som gjør susen for vinduer og speil.

Mine julefavoritter

23.10.2012 @ 08:21 i Interiør og hjem 0 kommentarer

...vel, i allefall foreløpig. Kjenner jeg med selv rett kommer det fler før selve jula er over oss. 

Men det er allerede en god del julevarer i butikkene! Og jeg har, tradisjon tro, sett meg ut noen favoritter.


(Julekuler og pute fra Hansen og Dysvik, Røde julekopper fra Indiska)

(Alle disse er fra KID.)


Jeg har også funnet noen inspirasjonsbilder til årets juledekorering:


Inspirasjonsbildene er hentet fra forskjellige steder, men de ligger alle på Pinterest.

Stolen fra finn.no

22.09.2012 @ 18:04 i Interiør og hjem 0 kommentarer

I dag har vi rydding på tapetet. Nå har det sklidd ut litt igjen, så nå er på tide med en liten ryddings her. 
Her er kanskje mitt favorittmøbel i leiligheten. Stolen fra finn.no.Denne stolen hentet jeg fra en som hadde lagt den ut på finn, og jeg malte den hvit og bruker den som dekorativ hylle foran et av vinduene i leiligheten som går fra gulv ti tak. Hjertet fikk jeg av mamma som en slags "god bedring-gave". Lykten var en gave fra mamma det også, vi fikk den før bryllupet. Og engelen fikk jeg i julegave av Saims søster. Alt passer sammen i herlig harmoni :)

Kaketoppen vår fra bryllupet er trygt plassert i en av lyktene fra lyktene, og brudebuketten er fortsatt på utstilling. Jeg leter etter en måte å holde den fri for støv. Tenker kanskje å finne en slagr kuppel, eller få tak i et vitrineskal vi kan ha den slags i. :)For ikke så mange månedene siden fikk jeg disse skoene av mamma. Det er mine første sko! Er de ikke fine?

Fine voffsene! ♥Elsk interiør

20.09.2012 @ 16:25 i Interiør og hjem 0 kommentarer

En dag skal jeg ha nok plass til å leve ut alle interiørdrømmene mine. Foreløpig blir det sikling over tastaturet.... 


 
1. Jeg elsker lys og lamper. Akkurat nå er jeg på jakt etter en jeg kan henge over spisebordet. Alternativet er en IKEA-lampe med spotter som henger helt oppi taket. Jeg er nå ikke så sikker på om det er det jeg vil ha, så hvis jeg finner noen eksempler så blir det nok litt forhandlinger i hjemmet etterhvert. 
Denne er funnet på Kremmerhusets nettbutikk til 399,-

2. Vi har et slags prosjekt gående både på soverommet og i gangen om dagen, hvor vi prøver å finne smartere løsninger. Jeg synes denne var så fin, men er liksom ikke helt sikker på hvor jeg vil plassere den enda.. Også fra Kremmerhuset, og på tilbud i nettbutikken nå til 149,-

3. Jeg ELSKER store litt dekorative veggklokker, men jeg KLARER IKKE tikking! Så med mindre jeg kan få høre at den ikke tikker i en butikk, eller den kan henge i et rom hvor jeg ikke oppholder meg lenge av gangen, er de penest på bilder. Denne klokka er fra Skeidar til 299,-

4. Søt hylle for kopper og kar, eller til bilder og nips. Kanskje kan man ha ubrukte stearinlys til pynt i hyllene, mens de venter på å bli brukt? Denne koster 399,- i Kremmerhusets nettbutikk.

5. Søt lampe til stue, eller som nattbordslampe? 399,- på Kremmerhusets nettbutikk.

6. Dette er mer en inspirasjon enn et faktisk ønske, den er dessverre aaalt for dyr for oss for øyeblikket. Home&Cottage selger den for 5995,-Nå er det på tide å gjøre litt forandringer i heimen, kanskje bruker jeg noen av disse for å få orden i sakene?

hits