Arkiv mned: mars 2015

Når har egentlig en fotograf fri?

08.03.2015 @ 13:43 i Foto 3 kommentarer

I det siste har jeg tatt mye bilder. Jeg elsker jo å ta bilder, så det er jo bare helt fantastisk å ta bildene. Det å leke med plassering av motivet, lys, bakgrunn, vinkler, opp på tå og ned på huk. Jeg elsker det! Men i dag tenkte jeg å bruke litt av søndagen min på å vise de som gidder å lese dette baksiden av kamera ;)

Bak kamera har du meg, og inne i hodet mitt under selve fotograferingen foregår det absolutt ingen ting annet en fullt fokus på det jeg driver med.

"Hadde det vært kult om jeg klatret opp der? Jeg prøver det."
"Ops, jeg må fikse på håret hennes."
"Oi, nå har kragen hans brettet seg igjen."
"Jeg tror jeg skal kjøre et par bilder med direkte baklys." 

Dette er jo det jeg elsker å gjøre! Og det er kjempegøy. Når jeg er ferdig blir jeg plutselig kklar over at jeg kanskje er tørst, sulten eller kanskje jeg egentlig er kjempesliten!

Når jeg kommer inn døra hjemme er det kun å kaste av seg skoene og sette bildene til overføring før jeg kanskje kaster ned et par glass med vann eller begynner på noe matlaging. 

Det er nå jobben begynner. Jo bedre forarbeid man har gjort jo lettere er dette selvsagt, men i noen tilfeller var man kanskje litt uheldig med været, eller man har tatt bilder med tanke på at de skal redigeres på en spesiell måte. Så da er det bare å sette igang. Nå må du også tenke på at det sitter noen der ute og venter spent på disse bildene. Jeg prøver alltid å være kjapp med å komme med noen bilder som de får lavoppløst. Bare så de får se noen av bildene og kanskje får litt ro i sjela. "Puh, det ble noen bra bilder. " Mange ser ut til å tro at hvis det tar lang tid før de får bildene betyr det at det ikke ble bra bilder. Dette har ingen verdens ting med saken å gjøre. :) 

Har man hatt mange shoots på kort tid, skal man helst jobbe med alt på en gang. Men det går jo ikke, man må jobbe seg igjennom dem jevnt og trutt i den rekkefølgen man har tatt dem. Med mindre noe annet er avtalt er det sånn jeg jobber.

Men her er en annen liten avsløring. Som fotograf er man ikke nødvendigvis på er kontor, og dermed er det fort gjort at hele leiligheten blir "kontoret". Man føler at man er på jobb hele tiden. Og en annen ting; du har med deg kamera over alt. På tur, på grillfest, på hundetreff. Og dermed får du enda flere bilder å jobbe med. Selv om dette bare er bilder fra en grillfest, eller fra en dag i parken, er jo dette bilder du gjerne vil ha ut. Noen av de som var der vil kanskje også se bildene som ble tatt. Ikke at de maser, men kanskje de spør etter dem, eller lurer på når du kommer til å legge dem ut.
Dette er jo ikke bilder som gjøres så mye med, men de må gåes igjennom og kanskje noen av dem trenger litt mer lys eller en liten beskjæring. Det er her det er viktig for sånne som meg å skille mellom "jobb" og fritid. Jeg må huske på at jeg har rett til fritid jeg også. Jeg har bare tatt noen bilder av vennene mine, hunden min eller av en strand på bygdøy, men dette er min fritid, og jeg føler at jeg med god samvittighet kan gjøre andre ting enn å redigere bilder fra en planlagt shoot. Jeg gjør det i noen timer stort sett hver dag, men jeg trenger noe pauser fra det hvis bildene skal bli bra. Dette tror jeg er noe mange fotografer, både proffe og hobbyfotografer har godt av. Jeg fikk hvertfall et helt nytt liv etter at jeg begynte å tenke på denne måten. Oppussing: Ferdig snart?

02.03.2015 @ 16:05 i Interiør og hjem 0 kommentarer

Jada, jada! :D

Vi vet det er mange som venter på at vi skal bli ferdige, og kanskje noen som også tror at vi er ferdige, men ikke har sagt ifra at de kan komme og se. Men neida, vi er ikke helt ferdige enda.
Historien er som følger;
Vi begynte veldig hardt og brutalt med å rive ned og begynte relativt kjapt med å bygge opp igjen. Etter en rask start med intensiv jobbing ble det rundt juletider en etterlengtet pause. Vi kom oss etterhvert igang igjen, og begynte med å sette sammen kjøkkenet.

 

Nå har vi tatt litt og litt en stund. Veldig deilig med en roligere periode etter all den intensive jobbingen. Det å leve i en stue som minner mer om en byggeplass har bare blitt lettere og lettere etterhvert som ting begynner å funke rundt oss igjen. Først fikk vi oppvaskmaskin igjen, deretter stekeovn, og så fikk vi kjøleskap på kjøkkenet igjen. Selv om jeg fremdeles lager kaffe på kottet og vi varmer mat i microbølgeovnen på gulvet i stua, så er jeg kjempeglad for at vi gjør dette. For fyttirakkern så fint det blir! :D 
Spotter i taket, ny sofa er på plass og nytt, hjemmelaget bord. Sånn passe stolt av det bordet, forresten ;) 


Jeg tenker jeg skal lage noen innlegg om de smarte løsningene vi har kommet opp med unerveis her. For det er noen skikkelig genistreker i den leiligheten her etterhvert ;)

Som du ser på bildet under har det skjedd saker og ting :P Lundelykke

Lundelykke 26, Oslo
Hei alle sammen! Mitt navn er Miriam. 7. juli 2012 giftet jeg meg med verdens herligste mann! Da vi giftet oss byttet vi begge navn til Lunde, derav navnet Lundelykke. :) Finn meg gjerne på Twitter og Instagram under samme navn.

Søk

hits