Arkiv mned: juli 2013

Unngå høsthår-krisa

30.07.2013 @ 18:09 i Sminke, mote og tips 2 kommentarerDe fleste ønsker seg et sterkt, sunt og skinnende hår. Da kan det lønne seg å passe litt ekstra på det i sommermånedene.
Sol, vann og vind inngår i de flestes sommerplaner, men det er ikke akkurat hårets beste venner. Mange bleker og striper håret til sommerferien, og mange er kanskje ikke klar over at sola fortsetter blekeprosessen utover sommeren? Mange, som meg likes sikkert å bade for kjøle seg ned i sommervarmen, men vått hår er faktisk ganske ille for håret ditt. Når håret varmes opp igjen av sola, kan de bli så varmt at vannet "sprenger håret fra kjærnen" og kan virkelig ødelegge håret ditt. 

Det viktig å beskytte håret før det blir ødelagt, håret er jo i utgangspunktet dødt. Er håret ditt først slitt og ødelagt er det kun en klipp som blir kvitt problemet. Mange opplever at hårtuppene er blitt brusete som stålull etter en solrik ferie. Det kan ikke rettes opp, det er ikke annet å gjøre enn å klippe det bort.

Min rutine er å kure håret hvertfall en gang i uka. Da jeg var i syden kuret jeg faktisk hver eneste dag. Og jeg hadde også en vamebeskyttende spray i håret før jeg gikk ut for å slikke sol. 
Jeg pleier også å flette håret før jeg går ut på skikkelige soldager ved stranda. Jeg har også kjøpt meg hatt som også anbefales. Både for solbrenthet i hårfestet/hodebunnen og som beskyttelse for håret.Noen fakta om hår, som jeg har snappet opp rundt omkring:

Håret vokser ca. én centimeter i måneden og hårklipp innvirker faktisk ikke på hårveksten. (I knew this, did you?)

Rødhårede mennesker har ca. 90 000 hår på hodet, de med sort hår har ca. 110 000 og de blonde hår ca. 140 000.

Omtrent 90 prosent av hodehåret er til enhver tid i en vekstfase. Vanligvis vokser håret i to?tre år, men hos noen kan det vokse i opptil syv år.

Hver dag mister man opp til 100 hårstrå.

Kvinnelig hår vokser langsommere enn mannlig hår. (What?!)

Håret vokser fortere i varmt klima. (Overraskende, og noe merkelig)

(Kilder: www.frisørsiden.no og www.hudlegekontoret.no) Jeg håper jeg har fått være med på å redde noen ut av høsthår-krisa. ;)
Ønsker dere en herlig sommer vidre! :D

True summer feeling!

25.07.2013 @ 10:53 i Hverdagsliv 0 kommentarerNå har det vært sommervær i Oslo noen dager, og det har selvsagt resultert i noen herlig sommerminner fanget i bilder. 
Vi har vært og bada på Sognsvann og i Lutvann, spist jordbær har vi, og vi har fått litt ekstra brunfarge på kroppen. Nice! :D 

Mine favorittbilder av oss

10.07.2013 @ 10:25 i Foto 0 kommentarer

Fine mannen min! <3 7. juli feiret vi vår aller første bryllupsdag, ja tenk at det har gått et helt år! Jeg med min svakhet for mimring i bilder, har nå sittet i over en time og sett på bilder fra bryllupet, og av bilder av oss generelt. Jeg synes man innimellom skal ta en liten runde gjennom minnene og bildene som man har sammen. :) Jeg har mange favoritter, og deler noen med dere her. 


 


Hvis du vil lese mer om bryllupet eller bryllupsreisen ligger det innlegg her på bloggen om begge deler. :)

Bryllupsreisen - Bryllupet  - Fotografens bilder

Topp fem i Santorini

02.07.2013 @ 10:39 i Reiser og turer 0 kommentarer


1. Turene i fjellet
med de deilige luktene av urter og salamandere og sommerfugler overalt. 
Det var så deilig å ta noen turer og få rørt litt på seg selv om man er på ferie. :) 

2. Den utrolige utsikten
fra Pyrgos.
Det anbefales virkelig å ta turen til den rolige, lille byen med alle trappene, og gå opp på toppen og se på utsikten.

3. Solnedgangen i Oia, 
jeg har bare et ord - Fantastisk!
Det var en helt spesiell og uforglemmelig opplevelse å stå der i den helt spesielle byen med sin "lag på lag-arkitektur" og se solen gå ned i havet.

4. Amalthia Garden Taverna
og deres herlige stemning og fantastiske "Pasta Amathia" 
Vi spiste på denne Tavernaen tre ganger. Og jeg spiste Pasta Amalthia hver gang. Say no more...

5. Photosessions på de merkeligste steder, mannen min har blitt mer og mer vandt til min fotogalskap opp igjennom årene. Hehe...

hits