Arkiv mned: september 2012

September - from an instagram point of view

Jeg er flittig bruker av Instagram. Det er jo så enkelt.

I september har jeg:- vært i konfirmasjon og barnebursdag.- kjøpt årets første strikkede genser.- drukket deilig kaffe! - hatt neglelakkdilla- vært ute i naturen......på godt og vondt.- plukket epler i hagen og bakt eplekake helt uten sukker og mel. (lavkarbo)

- kosa oss inne med stearinlys og tv sammen med fine voffser. 

Lysvandring langs Alnaelva

28.09.2012 @ 23:57 i Reiser og turer 0 kommentarer


I år er det 10. gang Alnaelvas Venner inviterer ut på kveldstur. Tusenvis av fakler ble satt opp langs elva, og siden det var 10-årsjubileum fikk kunstneren Tone Emblemsvåg faktisk 250.000 kroner for å lage tre stasjoner langs ruta. Jeg og mamma hadde egentlig lyst til å gå langs Akerselva, men vi gikk glipp av det i år, så derfor tok vi turen langs Alnaelva.

 

Magisk stemning.... 

Det var veldig mye folk ute. Her var det en gruppe eldre damer som hadde øvd inn flere dansenummere som de danset for folket ute på brygga. Og flere steder sto kor og sang langs ruta.
Aksjekampens kjempere

27.09.2012 @ 10:42 i Blogg 0 kommentarer

I går ble Aksjekampens kjempere avslørt på facebook, og jeg fikk en telefon fra DNB. Desverre ble det ikke meg denne gangen, og jeg vil ønske 
Randi Liodden og Espen Sunde masse lykke til!! Måtte den beste vinne, jeg skal følge med på dere! :)

Fra og med 3. oktober kan du følge deltagernes kamp mot markedet på www.aksjekampen.no, Der kan du også hjelpe dem og vinne dagspremier selv. 

Another rainy day

26.09.2012 @ 15:57 i Hverdagsliv 0 kommentarerHøsten er så mye. Fine fargen, og det lukter liksom helt spesielt om høsten. Og det er liksom en form for fornyelse, den første delen av fornyelsen. 

"Grip dagen", er det noe som heter.
Jeg sier "grip sjansen" når regnet øser ned ute, og det plutselig lysner litt. Fort, fort, voffser! Nå kan vi løpe ut og lufte oss, så kanskje vi rekker inn igjen før himmelen åpner seg på ny! Jeg tok med meg kameraet ut, så det ble litt fotokunst i dag.. 
 

Påfugl

25.09.2012 @ 18:01 i Blogg 0 kommentarer

Mange som er Karpe Diem fans?

Jeg vet ikke hva det er med dem, men jeg er virkelig fan. De er sykt gode til å vekke interessen min med låtene sine. Og de er gode forbilder for både unge og gamle!

Første gang jeg virkelig våknet opp for Karpe Diem var da jeg hørte låta "Stjerner" på radioen.

"...som en blanding av matematikk og statoil og onani, er det tanken som teller..."

Jeg ble så fasinert av denne linja, og jeg begynte å leite etter sjulte meninger, og doble betydninger i alle låtene deres. Og jammen er de ikke over alt!
Interessert? Hør et par ganger ekstra på "Kampen mot klokka". It will blow your mind!
De er også helt råe når det gjelder å ta opp uvanlige, og kanskje litt ubehagelige temaer. Og de gjør det med en oppriktighet og ærlighet som grenser til ubehagelig. 
Det merkes spesielt på det nye albumet med det ufattelig lange navnet "Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden"

Jeg antar at de aller fleste har hørt låta Påfugl. Wow! På albumet er det to versjoner, en litt hardere og en som er så myk og sart som stemmen til Maria Mena. Gåsehudfremkallende begge to.
Apropo gåsehud, har du hørt låta "Støv"?

Inspirert av låta tegnet jeg denne her i går. Elsker symblikken i låta! På linje med "sommerfuggel i vinterland"

 
"Samma hva du tenkte i timen etter at det smalt"

Film om Aksjehandel

24.09.2012 @ 14:51 i Blogg 0 kommentarerLeste du mitt innlegg om hva kan du om Aksjer

Jeg fant en film om emnet på DNB sine sider. Enjoy! Jeg gleder meg til å lære mer om emnet, og jeg håper virkelig jeg får bli med i konkurransen. Uansett vil jeg etterhvert lære meg mer på egenhånd. Dette er jo superspennende! :D

Vil du vite mer, står det mye interessant på DNB sine sider om aksjehandel, og du finner mye mer spennende på YouTube også!

Jeg er på intervju i dag!

24.09.2012 @ 08:09 i Blogg 5 kommentarer

Weeee!!! Jeg ble ringt opp av DNB her om dagen, og jeg er blitt invitert på intervju som en av kandidatene til å bli med i aksjekampen! I DAG!!Nå skal jeg kaste i meg en kaffekopp på vei ned!
Ønsk meg lykke til! :D

Nail polish and me

23.09.2012 @ 22:17 i Sminke, mote og tips 0 kommentarer

Jeg er unektelig en kreativ sjel, noe som ofte går ut over neglene mine... Hehe, jeg elsker å ekprementere med negllakk! Veldig morsomt med forskjellige glitter og tegninger. Jeg vil dele med dere noen av neglakkprosjektene mine fra de siste månedene.
Fikk litt glitter-dilla. Jeg lagde min egen neglelakk, nor du kan lese om her.

I dag har jeg lagt frank manikyr, så i morgen begynner jeg uka med med litt eleganse.
Stolen fra finn.no

22.09.2012 @ 18:04 i Interiør og hjem 0 kommentarer

I dag har vi rydding på tapetet. Nå har det sklidd ut litt igjen, så nå er på tide med en liten ryddings her. 
Her er kanskje mitt favorittmøbel i leiligheten. Stolen fra finn.no.Denne stolen hentet jeg fra en som hadde lagt den ut på finn, og jeg malte den hvit og bruker den som dekorativ hylle foran et av vinduene i leiligheten som går fra gulv ti tak. Hjertet fikk jeg av mamma som en slags "god bedring-gave". Lykten var en gave fra mamma det også, vi fikk den før bryllupet. Og engelen fikk jeg i julegave av Saims søster. Alt passer sammen i herlig harmoni :)

Kaketoppen vår fra bryllupet er trygt plassert i en av lyktene fra lyktene, og brudebuketten er fortsatt på utstilling. Jeg leter etter en måte å holde den fri for støv. Tenker kanskje å finne en slagr kuppel, eller få tak i et vitrineskal vi kan ha den slags i. :)For ikke så mange månedene siden fikk jeg disse skoene av mamma. Det er mine første sko! Er de ikke fine?

Fine voffsene! ♥Hva kan du om aksjer?

20.09.2012 @ 21:17 i Hverdagsliv 0 kommentarerAksjer. Det eneste man stort sett kan om aksjer, i alle fall i mitt nabolag, er at det er usikkert, skummelt og noe de rike gjør.
Min mening er at skolen burde hatt bedre opplæring om penger og hvordan de fungerer i samfundet. Man burde ha bedre opplæring i hvordan man kan tjene penger, og få pengene til å vare litt lenger enn til neste lønning. 

Jeg har lest en bok skrevet av Robert Kiyosaki, Rich Dad, som handler om hvordan Robert vokser opp med en far som lever fra lønning til lønning. Men han har en kompis, Mike, og faren hans donerer penger til veldededige organisasjoner, lager arbeidsplasser, og ser ut til å alltid ha penger. 

I løpet av boka forteller Robert historien om hvordan han har hentet lærdom fra både sin "ritch dad" og sin "poor dad" og ble en suksessfull investor, forretningsmann og forfatter. 

Anbefales på det sterkeste! 

DNB starter nå snart et nytt konsept de kaller Aksjekampen.
Trykk på banneret eller linken for å komme til påmeldingen for konkurransen!

Jeg har meldt meg på, har du? 

Elsk interiør

20.09.2012 @ 16:25 i Interiør og hjem 0 kommentarer

En dag skal jeg ha nok plass til å leve ut alle interiørdrømmene mine. Foreløpig blir det sikling over tastaturet.... 


 
1. Jeg elsker lys og lamper. Akkurat nå er jeg på jakt etter en jeg kan henge over spisebordet. Alternativet er en IKEA-lampe med spotter som henger helt oppi taket. Jeg er nå ikke så sikker på om det er det jeg vil ha, så hvis jeg finner noen eksempler så blir det nok litt forhandlinger i hjemmet etterhvert. 
Denne er funnet på Kremmerhusets nettbutikk til 399,-

2. Vi har et slags prosjekt gående både på soverommet og i gangen om dagen, hvor vi prøver å finne smartere løsninger. Jeg synes denne var så fin, men er liksom ikke helt sikker på hvor jeg vil plassere den enda.. Også fra Kremmerhuset, og på tilbud i nettbutikken nå til 149,-

3. Jeg ELSKER store litt dekorative veggklokker, men jeg KLARER IKKE tikking! Så med mindre jeg kan få høre at den ikke tikker i en butikk, eller den kan henge i et rom hvor jeg ikke oppholder meg lenge av gangen, er de penest på bilder. Denne klokka er fra Skeidar til 299,-

4. Søt hylle for kopper og kar, eller til bilder og nips. Kanskje kan man ha ubrukte stearinlys til pynt i hyllene, mens de venter på å bli brukt? Denne koster 399,- i Kremmerhusets nettbutikk.

5. Søt lampe til stue, eller som nattbordslampe? 399,- på Kremmerhusets nettbutikk.

6. Dette er mer en inspirasjon enn et faktisk ønske, den er dessverre aaalt for dyr for oss for øyeblikket. Home&Cottage selger den for 5995,-Nå er det på tide å gjøre litt forandringer i heimen, kanskje bruker jeg noen av disse for å få orden i sakene?

Tidlig høstlys - perfekt for et photoshoot

19.09.2012 @ 13:59 i Hverdagsliv 0 kommentarerI fjor høst dro vi til Bygdøy og tok et lite photoshoot der før snøen og frosten kom. Bare se så nydelig lys!!! Nå er det snart på tide med et nytt shoot, hmmm, lurer på hvor det blir i år.

Men i mellomtiden; her er noen bilder fra i fjor.Bursdagsfest

17.09.2012 @ 14:23 i DIY og hobby 1 kommentar

Høsten lurte meg i år også med sine kalde soldager, så nå jeg er syk... Akkurat i skrivende stund har jeg tatt noen smertestillende for å kunne stå opp og få i meg litt mat.
Men det er ikke noe spennende så jeg vil heller skrive om gårsdagen.

I går var jeg hos Anette og feiret hennes lille engel, Lovise. Fine Lovise fyllet ett år den 22. september, men vi feiret henne i går. Men som alltid før en bursdag måtte jeg jo lage et kort. Hvis jeg hadde kommet i en bursdag med et kjøpt kort hadde nok de som kjenner meg sett veldig rart på meg...  Lovise hadde for anledningen på seg en hvit kjole, som Anette synes var lurt siden Lovise skulle spise massevis av sjokoladekake med hendene. Du tror kanskje det ble et problem, neida. Lovise vet da bedre enn å tørke hendene sine på seg selv... Det lot hun heller gå ut over de andre som var til stede.. ;) Så bortsett fra noen små flekker på armene var kjolen fin og hvit helt til vi dro hjem hvertfall.

Smaken av ekte hjemmelaget eplekake!

14.09.2012 @ 12:42 i Oppskrifter og mattips 0 kommentarerHvert år får jeg plukke en del epler i hagen til foreldrene mine, og nå var det tid for eplekake igjen.
I år fant jeg en oppskrift på en lavkarbovariant jeg ville prøve. 

For meg er eplekake, eplekake, og jeg vil ha veldig mye epler i kaka. Den ble også derfor veldig saftig.
Kaka sto i ovnen i kanskje en time, men så lenge den ikke blir brent er det ingen fare. Den finnes ikke tørr i hvertfall! Jeg laget muffins også, de ble kjempegode de også, men jeg valgte å gjøre som anbefalt i oppskriften å forhåndsbake eplene litt. Jeg la dem i en ildfast form i ovnen sammen med kaka i ca en halv time. Før jeg stekte selve muffinsene i ca 25 minutter.Tusen takk til www.lavkarbotips.blogg.no for en lavkarbo-kakeoppskrift som faktisk som er like god som en vanlig! :D

En reinværsdag eller to

13.09.2012 @ 00:40 i Hverdagsliv 0 kommentarerÅ, hjelpes! Så ekstremt vær de siste dagene! Herregud, i dag rakk jeg akkurat inn med bikkjene før det virkelig braket løs!!
De to på bildet over var ikke like heldige.... 

Ny header :)

12.09.2012 @ 16:32 i Lundelykke 1 kommentar

Et av bildene fra bryllupet, en av mine favoritter, er blitt til header.
Like it? Høstfarger

10.09.2012 @ 16:55 i Hverdagsliv 0 kommentarer

Hei alle vakre!! 
Håper alle har vært ute og sett på alle endringene som skjer i naturen de siste dagene? Noe av det første i skogen som får farge er blåbærlyngen. Har du sett så flott den er?! Wow!Jeg har egentlig aldri likt høsten, den var bare en ekkel påminnelse om at nå er sommeren over og nå blir det bare kaldere og kaldere mens det blir mørkere og mørkere. Det ble annerledes da jeg møtte mannen i mitt liv, og jeg fikk oppleve høsten som det den egentlig er. Jeg fikk oppleve å sitte i sofaen med kjæresten min, to hunder under pleddet, innekos med popcorn og kakao. Jeg fikk gå turer i fint, friskt høstvær, og ta flotte bilder i deilig lys og med sprakende farger. Og det var da jeg plutselig fant ut at det var dette som er høsten. Nettop, akkurat det man gjør den til. Man kan bruke den som man bruker nyttårsaften, som en ny start. Sommeren med sene kvelder, (litt mye?) god mat og drikke er over, og vi er tilbake i hverdagen, så jeg mener absolutt man kan absolutt bruke høsten som en frisk, ny start!

Tidlig på høsten er det fremdeles ganske lyst, og man kan bruke skogen og naturen nesten som på sommeren, men med litt mer klær. Det er ofte pent lys, og det er stor sjanse for gode høstbilder så lenge man går på dagtid, og ikke i skumringen. Hvis det er litt for mørkt anbefaler jeg egentlig ikke bruk av blits. Det kan gi et veldig hardt uttrykk og du klarer ikke å fange det uttrykket du ønsker.

Litt lenger utpå høsten er det kanskje heller innendørsaktiviteter som frister mest. Jeg elsker levende lys, uansett om den er i peis, bål eller stearinlys. Og jeg elsker virkelig lykter i de aller fleste former og farger. Det var jo også temaet vårt i bryllupet ♥
En annen ting jeg er veldig glad i er å drive med kreativt håndverk. Bare se på disse flotte lysholderene som er i min bildemappe med inspirasjon for øyeblikket! Jeg imponeres stadig av folks kreativitet! 
Kort oppsummert; Bruk høsten til å bruke de deilige klærne som er for varme om sommeren og for kalde om vinteren. Kos deg med en kakao eller en latte, og så lenge det regner er det i alle fall fullstendig lov å sitte inne! Nyt høsten for det den er, og gled deg over at vi har årstider. 

 

 
No spring nor summer beauty hath such grace
As I have seen in one autumnal face. 

~ John Donne  

Wish list

08.09.2012 @ 02:21 i Shopping 0 kommentarerNå sitter jeg i en stue full av stearinlys, og jeg kooooser meg med litt "vidusshopping" på nettet!

Noen her som bruker Pintrest? 
Jeg digger Pintrest! Jeg bruker det blant annet som en måte å samle sammen ting jeg ønsker meg fra forskjellige nettbutikker.

Jeg tenkte jeg skulle vise dere et utdrag av ønskelisten min for tiden.1. Alice Jeans fra Gina Tricot
2. Armbånd fra Gina Tricot
3. Kåpe fra H&M
4. Charlie blazer fra Gina Tricot
5. Kjole fra Ax Paris, selges på nelly.com
6. Strikket genser fra SheInside
7. Kjole by Malene Birger
8. Chinos fra HUNKY DORY, selges på nelly.com

 

Bilder og historier fra bryllupsreisen vår

06.09.2012 @ 18:54 i Bryllupet 1 kommentarOff, dette været får meg virkelig til å savne sol og varme... 

Egypt, deilige, varme, romantiske Egypt!

Nå skal jeg dele noen bilder og historier fra bryllupsreisen vår <3 
Vi tok en buss til hotellet fra bryplassen som for første gang i mitt liv ikke ventet på noen som var treige på taxfree, eller hadde mistet baggasjen sin, og ikke var den stappfull heller..! Da vi kom til hotellområdet fikk jeg enda en ny opplevelse, det første hotellet vi stoppet var var det vi skulle bo på og i tillegg var det bare vi to som eneste nordmenn som skulle til dette hotellet denne uken!

Vi ble møtt ved bussen av en som tok koffertene våre. Og da vi kom inn i resepsjonen ble vi møtt av en ny ansatt som gav oss hvert vårt kalde, fuktige håndkle(!) og hver vår velkomstdrink.
De gav oss en liten rundtur på hotellområdet, og så ble vi vist til et absolutt nydelig rom!! Junior suite med havutsikt <3


Så delikat og nydelig rom! Ahhh! 
Siden vi var på bryllupsreise fikk vi en overraskelse av hotellpersonalet den andre dagen etter at vi kom opp fra bassenget <3 

Utsikten fra verandaen vår...Noen bilder av det nydelige bassengområdet, bildet under er det bassenget vi likte best; "the infinity pool". 
Denne mannen så vi stadig vekk ri opp og ned på strandpromenaden, kjattrende i mobiltelefonen... Snakker om idyllcrusher.Helt tilfeldig møtte vi en mann som jobbet med "Guest relations", og vi begynte å snakke om temperatur. Det viste seg at han var en Norsk kar fra Grunerløkka(!) som jobbet i utelivsbransjen og hoteller rundt om i verden.. What are the odds?! 

Da han hørte at vi var på bryllupsreise arrangerte han en romantisk middag for to for oss på en liten balkong med utsikt over bassengområdet til et av de største hotellene i området. 
Han hadde arrangert et bord der, og tre kelnere som fløy opp og ned med heisen for å servere oss! Kult, eh? =oD

En av de siste dagene sto vi opp klokken fem for å se soloppgangen. Det var såååå verdt det! Bare se så flotte bilder det ble!!

Alt i alt var det en fantastisk bryllupsreise som gav mange gode minner og ikke minst gode bilder!

The nail polish experiment

05.09.2012 @ 21:21 i Sminke, mote og tips 0 kommentarerJeg har laget neglelakk!

Jeg har kjøpt blank neglelakk og glitter, og lagde min egen neglelakk!  Kanskje jeg skal legge ut en torturial på det senere?


Denne gangen brukte jeg Essies "Lovie Dovie" under, og har min egne sparling stars oppå. Nice?

 Love it? *big smile!*

Høststrikk

04.09.2012 @ 14:27 i Sminke, mote og tips 0 kommentarer

Kaldt, vått, mørkt og trist er kanskje ord du tenker på når man nevner ordet høst.

Men høsten har da absolutt mye positive sider også! Ta bare de deilige strikkegenserene som kommer i butikkene! Aaah! Love it!
Også har vi ting som stearinlys, varme og deilige drikker, pledd, store deilige skjerf, og hvem elsker vel ikke en filmkveld med en deilig latte eller kakao og popcorn? 

Jeg har gått til innkjøp av årets første strikkegenser! Ahh!


Den er i bomull, så den klør ikke! Det er fantastisk! Den er kjøpt på H&M, og finnes i flere farger.


Söta shopping

03.09.2012 @ 00:48 i Shopping 0 kommentarer

Vi tok turen til Sverige og jeg har kjøpt med meg en ny skatt. Ahhh..!! Fant mye deilige høstklær!! Men det ble altså bare ett plagg denne gangen..

Jeg fant også rekordmye bra sko,tok bilde av et par sko jeg egentlig hadde veldig lyst på, men som jeg var flink og lot ligge igjen i butikken. :)

Jeg har også slanket lommeboka litt på Panduro.. Så mye deilig hobbysnacks, jeg klarte ikke la være!!!
Skal vise dere resultatet av min hobbykjerlighet en dag...

hits