Arkiv mned: november 2012

Inspirasjon: Mor Inger`s hus

I dag vil jeg vise dere en blogger som man kan se har en liten fotograf i seg.
Bloggeren "Mor Inger" har veldig mye flotte bilder! Denne dama er utrolig flink med både interiør, og ikke minst å fotografere det! Og det er jo nesten det som er viktigst! Man kan være så flink med interiør man vil, men klarer man ikke å vise det på bilder kommer du ikke langt i blogg-verden. Jeg er så inspirert! 

Dette innlegget blir stort sett et bildedryss, for disse bildene sier mer enn 1000 ord. Trykk på bildene for å komme til bloggen hennes :)Har du ikke bare lyst til å gå bananas med kameraet, stearinlysene og møblene dine nå? :D Hehe! 

Egnet deig for pepperkakehus - og montering uten smeltet sukker

28.11.2012 @ 15:50 i Oppskrifter og mattips 0 kommentarer

Visste du at dersom du skal bake pepperkakehus bør du bake en egen bedre egnet deig til dette?

Jeg kom over denne pepperkakedeigen og oppskrift for hvordan man skal lage "lim" uten smeltet sukker på www.mamma.no. De har faktisk masse interessant også for oss som ikke er småbarnsforeldre. 
Denne deigen er laget for at den skal tåle "spennet" som oppstår når man skal stable disse store platene sammen og for at man skal slippe at de store delene knekker så lett. Synes det virker veldig smart. Og ikke minst det at man ikke trenger å bruke smeltet sukker. 

Chai-dilla

27.11.2012 @ 17:39 i Oppskrifter og mattips 1 kommentar

Jeg har fått en aldri så liten dilla. Igjen. Denne gangen er det Chai-latte! <3 Chai-lattte på en-to-tre! Jeg velger å la te'en trekke i litt vann som dekker nesten hele klypa i et par minutter før jeg heller over den steamede melken. Jeg føler det gir en sterkere smak. Jeg har også et hemmelig våpen for sterkere smak og det er en chaitea-sirup <3 Den utrolig fine te-klypen og te'en er kjøpt hos Indiska. Er veldig, veldig fornøyd med den, altså! :DOgså har jeg vært hos min kjære Marina hos Laveria og fått fine negler! 

Kos dere i dette inneværet som er over oss! <3 Ha en deilig kveld!

Forslag til kreative førjulsaktiviteter

25.11.2012 @ 12:38 i DIY og hobby 0 kommentarer


I dag er det under en måned til julaften! Oi! Jeg må si jeg ble litt nervøs for om det var 1. søndag i advent i dag, men nei. Det er heldigvis ikke før neste uke. Puh! Her kommer noen forslag til kreative førjulsaktiviteter. Jeg har ikke tatt alle bildene selv, mange av dem er hentet på Pinterest. Gode idéer 1. Bygg en pepperkakelandsby med veier, mennesker, trær, hester og alt annet som skal til for å danne en liten by. 

 


Et tips er å kjøpe elektriske telys og sett inni husene for koselig effekt. (Kan kjøpes på El Kjøp, Jernia, etc.

2. Lag minner for livet! Kjøp inn Glass/porselenstusjer, og lag vakre barneminner, eller fine venninnegaver.

(Jeg har kjøpt tusjer, og er nettop ferdig med mine første kopper. Men jeg kan ikke vise dem her enda... Noen av dem er julegaver, men du skal ikke se bort i fra at jeg laget et innlegg om det snart. Det var kjempegøy!!! :D

3. Lag fine dekorasjoner med mose, kvister og kongler. Eller ståltråd, papp, papir eller annet moro. ;)Har du sett det fantastiske tipset for å åpne konglene? Tykk på bildet for å lese mer.

4. Lag noen store flotte pepperkaker til å henge i vinduet. Du får kjøpt store hjerter og stjerner på bla. Jernia. 

Vær kreativ! Som denne dama, hun har laget er mindre hjerte i det store hjertet og lagt et drops inni. Det blir seende ut som bildet over til høyre. Klikk her for å komme til bloggen hennes, hvor hun forklarer hvordan hun gjør det.

5. Fram med nisseluene! Ta med kameraet på tur, og gjør det til en photosession. Eller ta frem, pledd, saueskinn og laken og lag et studio hjemme.Ha en deilig, kreativ førjulstid! <3 


#DIY #Homemade #Hobby #dog #hund #pynt #kreativ #creative #jul #christmas

Mine favoritter i julen - LCHF

23.11.2012 @ 13:37 i Oppskrifter og mattips 3 kommentarer

Det er mye godt man kan spise selv om man spiser LCHF-mat. Siden det nærmer seg jul vil jeg dele noen av mine absolutte favoritter med dere :) Suksesstrerten er kanskje den mest avanserte, den er basert på en gammel familieoppskrift, men nesten absolutt alt av sukkeret er tatt ut. Det eneste sukkeret som er igjen er den som er i sjokoladen. 

Kos dere med baking og andre juleforberedelser! :) 

Bryllupet - fra en litt annen vinkel

20.11.2012 @ 10:22 i Bryllupet 4 kommentarer

I dag vil jeg vise dere noen collager jeg har laget med noen bilder som kanskje ikke er de mest vanlige bildene å vise frem etter et bryllup. De fleste av disse bildene er bilder som har en mer casual look enn de bildene man henger på veggen og viser frem ellers, rett og slett en litt annen vinkel. Disse bildene fra morgene og forberedelsene ser jeg faktisk gange ofte igjennom.
Jeg tenker tilbake til når vi kom inn på rommet, frem med kjolen, sminke, sko og alt som skal til. Hvordan Henrik (han ene som filmet oss) klaget over at det ikke var noen Maria Carey-låter på spillelisten jeg hadde laget for anledningen. På hvordan håret mitt nektet å krølle seg på grunn av det fuktige været. Og på hvor fort tiden plutselig gikk, så forloverene nesten ikke rakk å sminke seg selv...

Og jeg husker med gru hvordan fotografen skulle følge etter oss bort til der seremonien skulle holdes plutselig forsvant, og vi måtte snu og finne han igjen. Stakkar Saim så bilen komme inn ved oppkjørslen for så å snu! Herregud, da var jeg rimelig fortvilet på hans vegne!Gutta i finstasen. <3 Kjekke karer, altså!
Og øverst til venstre har vi to hvor jeg ikke er helt sikker på hvem som var mest nervøs den dagen... Brudgommen eller hans forlover.Ah, seremonien. Utveksling av de unike, nydelige ringene våre og løftene! Nederst i hjørnet er et bilde som egentlig hører til den første collagen, det er altså løftene mine som jeg skriver over på papir. Synes bildet passet litt inn her også. Over ser du vakre Rebekka, som var ringbæreren vår. Åh, jeg elsker det bildet!
På bildet nederst til venstre ser man godt lyktene, som var temaet for dagen, og vår fantastiske vigsler, Kaja! <3Her har vi kommet til fotogarferingen!
Vi var på toppen av Sinsensiloen, utenfor Blå og ved Sjømannsskolen.
Ved Blå fikk vi med oss tøffe grafittivegger, men også den nydelige broa over elva. En nydelig smijernsbro med et piletre hengende over. Det pøseregnet det jo, men takket være Marita hadde vi fine hvite paraplyer. Se på bildet øverst til venstre, snakker om idyllisk!Så var det tilbake til middag, taler, kaker og brudevals. Den kaka tror jeg det er mange som husker godt! Ahh! Den kaka... *drømme* 
Flinke mannen min som holdt flott tale, og jeg som egentlig ikke var så sikker på om jeg skulle tørre å holde tale, gjorde det likevel! Valsen hadde vi ikke rukket å øve så mye på, men det gikk da på et vis. Her har vi bildene fra min lille kreative stolthet fra denne dagen. Gjennom hele dagen sto det jo et kamera på stativ i andre etasje og vi fikk så enormt mange kule bilder! Jeg er så overlykkelig for at vi valgte å gjennomføre idéen!! Leppene, bartene og tankeboblene ble en kjempesuksess, og ble til såå mange kule bilder som jeg har brukt i takkekortene! 

Alle sitatene som er i collagene er utdrag fra sangene som ble sunget for oss. Åh, det var så vakkert! *frysninger*


Så nå har dere fått et lite innblikk i noen andre bilder fra bryllupet enn kun de oppsatte bildene og kanskje kan dere også føle litt på stemningen fra dagen vår.
Regntung, men lykkelig!
 

Hårfint - inspirasjon fra pinterest

19.11.2012 @ 18:01 i Sminke, mote og tips 6 kommentarer

En vakker håroppsats er som den berømte prikken over i'en.
Ikke trenger det å være så vanskelig heller. Jeg har alltid sagt at du kommer langt med noen små spenner, hårspray og en pen blomst, fjær eller annen hår-accessorie av noe slag. Under har du noen collager med forskjellige oppsatser som er relativt enkle, men likevel veldig kreative og elegante!

(I dag har jeg ikke giddet å linke, siden det ikke er noe særlig mer å se enn det jeg har delt her. )

Er de ikke fine!? Ikke ser de spesielt vanskelige ut heller?
Det kan kanskje være lurt å slå seg sammen med en venninne. Det er faktisk ganske tungt å holde armene over hodet så lenge, og det er ikke så lett å se, og holde oversikt over hva man driver med "baki der" Haha, jeg kan avsløre at jeg snakker av erfaring. :P 

Skoene som topper antrekket

18.11.2012 @ 11:10 i Shopping 3 kommentarer

Shhh! Jeg har oppdaget ZALANDO.NO! Haha! Har dere sett reklamen? :D 

Det er virkelig en skattekiste, jeg begynte på skodelen, og jeg vil dele noen av skattene med dere!  
(Klikk på bildene, you know the drill ;p )
Åh, bare se så elegante! Absolutt nydelige! :DHar du sett noe så tøft som disse slangeskoene?! Oh my!!!


Har du den lille sorte på, kan du jo sprite opp med litt farge ;)

Og så et par skikkelige paljettsko til slutt! 

Jeg postet en post med kjoleinspirasjon, så hvis du vil se den finner du den her. :)
Håper dette var litt inspirasjon og hjelp, så er det vel bare å ønske alle lykke til med julebordsesongen!

Årets julebord

17.11.2012 @ 10:09 i Sminke, mote og tips 0 kommentarer

Hei alle, og god lørdag! :) 

I dag vil jeg dele noen kjoletips med dere! :) Nå er det jo snart julebord, joleball og andre festligeter! Klikk på bildene for å komme til den nettbutikken du kan få tak i dem.Husk at det er tross alt den kalde årstiden vi en inne i. Derfor kan en pen dressjakke kan være lurt å ha med seg, så slipper du å gå rundt å fryse.

Mannen har fått ny tattoo - Instagram story

I dag har mannen og jeg vært hos Lucas ved Art & Soul Tattoo. Mannen har fått sin etterlengtede tattovering. "Succsess is my only motherfucking option"Noen bryllupsdetaljer

14.11.2012 @ 11:31 i Bryllupet 17 kommentarer

Tenkte jeg skulle vise litt av de tingene jeg laget til bryllupet vårt i juli. 

Jeg lagde jo buketten min selv. Ingen blomster i hele bryllupet faktisk. Den er laget av silkebånd, perler, forskjellige typer hvite stoffer, og blågrå chiffòn. Dessuten er den full av gamle brosjer og pins som er arvet fra besteforeldre og andre familiemedlemmer. Jeg ELSKER den! <3På finn.no fant jeg en sofa som skulle gies bort. Den dro vi å hentet og jeg trakk den om i et mørkegrått stoff. Så lagde jeg lepper, barter, kroner, tanke- og snakkebobler.
Og VOILA! Photoboot!!  I gangen utenfor toalettene hadde jeg to hvitmalte bokser med et lite skilt på. "Boksene med det rare i", som jeg vet reddet dagen til mer enn en den dagen.

Hårspray, plaster, spraydeo, sysaker, tyggis og blank negllakk til å redde raknende strømpebukser. :) 

 

Portalen under var den vi faktisk ble viet i. Vakker, sant? Den ble bygget i garasjen, og var egentlig beregnet for en utendørs vielse. Men været tillot desverre ikke det. Ringbæreren vår bar en liten lykt med en liten pute inni. Der lå ringene våre rundt to knappenåler som stakk opp av puta. 


Alle rettene på matbordet hadde egne etiketter :)Denne figuren, vår "kaketopp", er kjøpt på Black Design Shop, men jeg synes det var feil at de var så lyse. Så jeg kjørte på og malte håret på begge, og som du kanskje ser har mannen fått en tan.. ;) Bare å spørre om noen lurer på noe :)

S.O.S. negler

11.11.2012 @ 11:17 i Sminke, mote og tips 2 kommentarer

God søndag alle sammen!

Her om dagen fikk jeg en skikkelig rift i en negl. MIDT på neglen! Alle jenter vet hvor utrolig vondt det er!!
Men heldigvis har jeg en dødsbra løsning, og jeg tenkte jeg skulle dele den med dere:

Du trenger 
- negllim 
- papir av noe slag. Toalettpapir eller en serviett fungerer best. 
- en fil, og en negllakk


1. Se den sprekken! Au!
2. Negllim, denne fra Fing'rs er brush-on. 
3. Separer papir lagene, så du får supertynne lag med papir.1. Ta lim på riften og bruk en annen negl til å presse papiret ned i limet. Du kan bruke et lag til. Men så skulle problemet være løst.
2. Det ser ikke å veldig pent ut nå, men fortvil ikke.
3. Så fort det er tørt, tar du en fin neglfil og filer ned de skarpeste kantene. Filer du for mye, så må du bare ta en lag til. 


Så tar du en fin negllakk over, og neglene dine er reddet fra den vonde knekk-døden. 
Dette har reddet neglene mine maaange ganger! Håper dere aldri får bruk for det, men skulle ulykken være ute har dere et førsteklasses tips her! :D 

Hjemmelaget julepynt

10.11.2012 @ 14:35 i DIY og hobby 6 kommentarer

Fredag kveld kom mamma på besøk og vi skulle lage litt julepynt. Selvsagt ble det stort sett jeg som lagde, og mamma satt med kaffe- og etterhvert tekoppen og så på..

Her er noen bilder av resultatet fra kvelden :)Dekorasjon på tradisjonelt vis. Med mose, kongler og en nydelig lys fra Nille. Rustikke etiketter på kjøkkenet.Et supersmart triks! 
I nærområdet der jeg bor står et par furutrær. Jeg var ute og plukket inn noen kongler, for jeg så et tips på en amerikansk blogg. Der sto det at man kunne "bake" konglene i ovenen i en times tid på 200 grader, så ville konglene åpne seg, og man blir samtidig bli kvitt alle smådyr og fukt.

Det funket som bare det!! 


1. Slik så konglene ut da jeg kom inn med dem.
2. I ovnen i ca en time på 200 grader.
3. Se så flotte!

Hjemmelaget julesnacks - inspirasjon

07.11.2012 @ 12:26 i Oppskrifter og mattips 4 kommentarer

Julen er ikke akkurat ideell for slanking... Her er noen deilige tips til skikkelig stemningsfull julesnacks!
Planlegger å teste ut noen av disse her i løpet av jula.Disse bakte eplene er jo ikke så usunne hvis man bare ikke tar sukker på dem... Brente mandler... Hjemmelagde brente mandler! :D Bak dine favorittkjeks eller muffins og pynte dem som dette! Er de ikke søte? Perfekt til julefesten eller barnebursdagen :)1. Baker du muffins og lager frosting på toppen, kan du gjøre dem om til julekaker på 1-2-3 ved å stikke en pyntet pepperkake nedi før frostingen stivner. 
2. Brownies kan skjæres opp på mange måter, og velger du å skjære dem i trekanter kan de bli fine juletrekaker!
3. Pepperkaketreet har jeg vist dere før, men det funker like godt til pynt som på dessertbordet i jula :)Folk er så kreative! De så flotte disse ble! Klikk her for oppskrift og fremgangsmåte. Søte kjeks, finner du oppskrift på her.
Snøfnuggene blir kanskje litt søtt å spise bare disse, men de blir flotte som pynt på cupcakes. :) 

Juledekorasjoner - inspirasjon og gode idéer

04.11.2012 @ 17:45 i DIY og hobby 4 kommentarer

Jeg har raidet Pinterest og google for inspirasjon til juledekorasjoner. (Link i bildene)

Pepperkakehus med pepperkaketre


Vakre hvite stjerner


Vakre glitrende vinterlys


Vakker dekorasjon!


Flotte blondekranserHva med å støpe noen figurer av mose. Med peppekakeformer såklart! :DNoen inspirasjonsbilder fra nettet som jeg ikke har funnet noen kilde for, men som jeg likevel vil dele med dere:Åh, så mye fint man kan lage med kongler!!Hvite vakre lyslenker lager du av tyll, blonder og lignende som knytes på ferdige lyslenker fra butikkene.

DIY: Krans av kvister

02.11.2012 @ 22:16 i DIY og hobby 2 kommentarerHer om dagen fikk jeg det over meg at jeg jeg ville lage en krans til døra. 

Jeg gikk ut og plukket inn en del myke kvister og lagde meg en krans med hjelp av litt hampetråd.Neste gang skal jeg lage den mindre og kraftigere, men da jeg fant fuglen fra en gammel dekorasjon synes jeg kransen ble ganske sjarmerende med sine feil... 

God helg til alle! 

#DIY #Homemade #Hobby #pynt #kreativ #creative 

hits