Kategori: Oppskrifter og mattips

Koselig Bakeverksted

11.12.2013 @ 10:13 i Oppskrifter og mattips 2 kommentarer

På fredag hadde jeg og mamma del 1 av vårt juleverkstedsprosjekt. Bakeverksted. 

Vi bakte biscotti og karamellstenger, som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere.  Men nytt av året er brente mandler. Også disse relativt LCHF-vennlige. (hurra!) Disse er laget med tagatesse og en skje honning. Vi lagde to forskjellige smaker; kanel og kardemomme. :D (Jeg kan legge ut en mer nøyaktig oppskrift hvis det ønskes.) *slurp* Såå godt! Biskotti in the making.

Kos dere i førjulstiden! <3 Det gjør hvertfall vi! :D  

Best Smoothie Ever Made

21.08.2013 @ 13:22 i Oppskrifter og mattips 0 kommentarerVel, hverfall her i huset.

Og wow, så digg! Mmm!!
Og skjeldent nok er det kjempeenkelt!

- En banan (uten skallet vettu)
- En pose fryste jordbær eller bringebær vips oppi blenderen (ta det ut av posen, og kast posen)
- Hell eplejuice over til det nesten dekker bærene. 

Start blenderen, og la den gå i ca. et minutt.
(Smoothien på bildet er laget med bringebær)

Og er du like kul som meg og har en mynteplante på balkongen, da kan du jo legge ut bilde på instagram og twitter og skryte av det. ;) 

Jeg satt ute i solen og drakk min(e), men jeg innbiller meg at den smaker like godt inne som leskedrikk (og godis en én) til en film, eller ved siden av en god frokost. Sommeren er ikke over for oss med glassbalkong. :P "Ka faen e en frapp?!"

07.08.2013 @ 17:28 i Oppskrifter og mattips 0 kommentarer

Haha! Overskriften kommer fra en kommentar jeg så på et bilde en gang. Og jeg har ledd av den med jevne mellomrom siden.

Jeg ELSKER frappe! Men som vanlig er jeg ikke ukritisk. Jeg vil ha den sånn som jeg liker den. Kaffe med isbiter i? Neitakk!

Min hjemmelagde versjon inneholder som følger:

- Et par spiseskjeer med vaniljekesam
- Kanskje 5 eller 6 dl melk
- En til to scoops med sjokoladeproteiner
- Og to espressoshots med kaffe

Blandes i blender og gir ca to (og et halvt) stort glass med hverdagslykke. Oh yes! <3  

Glem for all del ikke å ha kanskje 5 eller seks isbiter oppi. Jeg elsker den klirrelyden når man rører, så jeg vil ha dem hele, og ikke knuse dem i blenderen.
GOD JUL - årets julebakst

24.12.2012 @ 12:16 i Oppskrifter og mattips 0 kommentarer

Jeg rakk ikke sju slag i år akkurat, det er grenser for hva man rekker på en lille julaften.. :P  
Men jeg har planer om å få til noen fler enn disse to i løpet av romjula. 

Men aah, dere må prøve disse, de er sååå gode!!!!!
Egnet deig for pepperkakehus - og montering uten smeltet sukker

28.11.2012 @ 15:50 i Oppskrifter og mattips 0 kommentarer

Visste du at dersom du skal bake pepperkakehus bør du bake en egen bedre egnet deig til dette?

Jeg kom over denne pepperkakedeigen og oppskrift for hvordan man skal lage "lim" uten smeltet sukker på www.mamma.no. De har faktisk masse interessant også for oss som ikke er småbarnsforeldre. 
Denne deigen er laget for at den skal tåle "spennet" som oppstår når man skal stable disse store platene sammen og for at man skal slippe at de store delene knekker så lett. Synes det virker veldig smart. Og ikke minst det at man ikke trenger å bruke smeltet sukker. 

Chai-dilla

27.11.2012 @ 17:39 i Oppskrifter og mattips 1 kommentar

Jeg har fått en aldri så liten dilla. Igjen. Denne gangen er det Chai-latte! <3 Chai-lattte på en-to-tre! Jeg velger å la te'en trekke i litt vann som dekker nesten hele klypa i et par minutter før jeg heller over den steamede melken. Jeg føler det gir en sterkere smak. Jeg har også et hemmelig våpen for sterkere smak og det er en chaitea-sirup <3 Den utrolig fine te-klypen og te'en er kjøpt hos Indiska. Er veldig, veldig fornøyd med den, altså! :DOgså har jeg vært hos min kjære Marina hos Laveria og fått fine negler! 

Kos dere i dette inneværet som er over oss! <3 Ha en deilig kveld!

Mine favoritter i julen - LCHF

23.11.2012 @ 13:37 i Oppskrifter og mattips 3 kommentarer

Det er mye godt man kan spise selv om man spiser LCHF-mat. Siden det nærmer seg jul vil jeg dele noen av mine absolutte favoritter med dere :) Suksesstrerten er kanskje den mest avanserte, den er basert på en gammel familieoppskrift, men nesten absolutt alt av sukkeret er tatt ut. Det eneste sukkeret som er igjen er den som er i sjokoladen. 

Kos dere med baking og andre juleforberedelser! :) 

Hjemmelaget julesnacks - inspirasjon

07.11.2012 @ 12:26 i Oppskrifter og mattips 4 kommentarer

Julen er ikke akkurat ideell for slanking... Her er noen deilige tips til skikkelig stemningsfull julesnacks!
Planlegger å teste ut noen av disse her i løpet av jula.Disse bakte eplene er jo ikke så usunne hvis man bare ikke tar sukker på dem... Brente mandler... Hjemmelagde brente mandler! :D Bak dine favorittkjeks eller muffins og pynte dem som dette! Er de ikke søte? Perfekt til julefesten eller barnebursdagen :)1. Baker du muffins og lager frosting på toppen, kan du gjøre dem om til julekaker på 1-2-3 ved å stikke en pyntet pepperkake nedi før frostingen stivner. 
2. Brownies kan skjæres opp på mange måter, og velger du å skjære dem i trekanter kan de bli fine juletrekaker!
3. Pepperkaketreet har jeg vist dere før, men det funker like godt til pynt som på dessertbordet i jula :)Folk er så kreative! De så flotte disse ble! Klikk her for oppskrift og fremgangsmåte. Søte kjeks, finner du oppskrift på her.
Snøfnuggene blir kanskje litt søtt å spise bare disse, men de blir flotte som pynt på cupcakes. :) 

Smaken av ekte hjemmelaget eplekake!

14.09.2012 @ 12:42 i Oppskrifter og mattips 0 kommentarerHvert år får jeg plukke en del epler i hagen til foreldrene mine, og nå var det tid for eplekake igjen.
I år fant jeg en oppskrift på en lavkarbovariant jeg ville prøve. 

For meg er eplekake, eplekake, og jeg vil ha veldig mye epler i kaka. Den ble også derfor veldig saftig.
Kaka sto i ovnen i kanskje en time, men så lenge den ikke blir brent er det ingen fare. Den finnes ikke tørr i hvertfall! Jeg laget muffins også, de ble kjempegode de også, men jeg valgte å gjøre som anbefalt i oppskriften å forhåndsbake eplene litt. Jeg la dem i en ildfast form i ovnen sammen med kaka i ca en halv time. Før jeg stekte selve muffinsene i ca 25 minutter.Tusen takk til www.lavkarbotips.blogg.no for en lavkarbo-kakeoppskrift som faktisk som er like god som en vanlig! :D

hits