Kategori: Reiser og turer

Plommeslang!!

26.09.2013 @ 23:09 i Reiser og turer 0 kommentarerHappy høst, folkens! :D 
Forrige helg var vi faktisk å høstet. Høhø!! Vi betalte for å gå på plommeslang. ;) Også kalt selvplukk. 
Åhh, se på den store jeg holder der. Den var som et digert egg. Haha! Bolerplomme!

Før det var vi på Hadeland glassverk. Ahh så mye deilige barndomsminner! <3 

Honninghuset var alltid min favoritt som barn. Vi var der ganske ofte gjennom sommeren fordi mormor og morfar hadde hytte ikke så langt unna. En gang jeg kom dit reagerte jeg på at biene i det ene kammeret jobbet så fort. Og det var lite honning der. Jeg gikk selvsagt rett til betjeningen og proklamerte dette. (noe veslevoksen må jeg innrømme) Men det viste seg at dette var en adferd som ofte oppsto når dronningen var i ferd med å endre boplass. Så de hadde faktisk tenkt til å rømme. Jeg tror faktisk jeg fikk en pose med noe godteri for å ha oppdaget det. Og for å si det sånn; jeg ble ikke noe mindre gira for besøkene i honninghuset etter dette.Fine, idylliske  Hadeland <3
Vi var innom en superkoselig landhandler også, men jeg tok så mange koselige bilder der, så jeg publiserte dem i et eget innlegg. 

Landhandler'n i Jevnaker

26.09.2013 @ 12:25 i Reiser og turer 0 kommentarerPå vår Hadelandtur forrige helg var vi innom den koseligste landhandleren jeg har sett noen gang! :D Jeg forelsket meg helt i interiøret, mamma i alle ostene, og mormor i syltetøyutvalget. Vi var der i sikkert 45 minutter! :D Han som jobbet der var kjempekoselig, og det luktet såå godt der inne! 

Hvem vil ha ekte gløgg til jul?? JEEEEEG!!! 

Jeg skal poste om resten av turen vår til Hadeland litt senere i dag. :) 

Kebab fra Oslo til Hallingdal

24.09.2013 @ 16:09 i Reiser og turer 4 kommentarerJa, jeg vet det. Jeg må jo være gal. "My mother did not have me tested", så din gjetning er like god som min. Jeg savnet lillebror, lillebror hadde litt hjemlengsel, så hva gjør man da?
Joda, man drar på Bislett kebab. Kjøper en stor kekab, men får kjøttet for seg, dressing og salat for seg, og pita ved siden av. Deretter kjører man, spent og gira som faen, hele veien til Hallingdal og overrasker en totalt intetanende lillebror med kebab og storesøster direkte fra Oslo. <3 JIPPI!!Okei, etter en lang tur med latterkramper, stort smil og dansing i bilen, var vi endelig framme. Hva nå? Vi fant kjøkkenet.
Og mens vi sto der og laget kebaben kom plutselig Daniel gående ute på tunet. Han gikk rett forbi bilen vår, men la heldigvis ikke merke til den. Det var noen nervepirrende sekunder. :P
Etter at sjokket fikk lagt seg litt, kom han på at kanskje vi ikke skulle stå der ute på gressplenen å se på hverandre mer. Luna fikk komme ut og fikk rase fra seg. Så var det bare å vende snuta hjemmover. Vi var hjemme klokka tolv om natten, men ååh, så verdt det! :D  

Vi sees allerede i høstferien, og jeg gleder meg MASSE!! :D <3 

Tenk å være en fisk

31.08.2013 @ 23:05 i Reiser og turer 4 kommentarerOkei! Vi fant endelig god kaffe i Sandefjord! Yey oss! Og jeg har funnet min twin/girl-soulmate. Helt seriøst! Hun og jeg ligner ikke i det hele tatt med vi er heeelt like!

Okei, det der ga ikke mening. Men se nå: 
- Vi digger ugler!
- Vi synes hatter er awesome. (Men igjen. Who doesn't?)
- Vi digger dyr, og har hund begge to.
- Vi liker de samme fargene og klestrender. Vel, nesten da. Jeg synes buksedresser kan være kult, men jeg er aaalt for lav til å føle meg komfy i noe sånt...
- ooog kanskje litt dårlig hukommelse. 

Men jeg mener det. Vi har gått rundt og hatt samme meninger om ting og avsluttet hverandres setninger hele tiden. Freaky! :P


Bare se så søt hun er!! Dette er jo til å få hull i tenna av.. (Og dårlig selvtillitt.) Er det i det hele tatt lov å være så søt? Jeg bare spør.


Ja, eller gakk-gakk...
Vi satt der på bryggekanten, og plutselig smeller det fra frøkna. "Tenk å være en fisk a" 
Jeg ble helt "Ahhw!! Noe så søtt!" Haha! <3

Saim ble så ganster etter at han fikk seg nye solbriller altså.

Jeg håper dere har hatt en kul uke, og er klar for den neste. Uansett om du er klar eller ikke, den kommer. Det hjelper ikke å be den om å ikke komme. Den kjenner virkelig ikke sin besøkstid. Det hjelper ikke å sitte på knærne heller. 

Peace, love og løvetannfrø til dere alle! :D  

Haterne fra Oslo

30.08.2013 @ 13:16 i Reiser og turer 6 kommentarer

Heisann fra Sandefjord! :) 
For de som følger @Lundelykke på twitter, kunne i går le av at "Oslohaterene" har ankommet Sandefjord. ;) Vi satt på "café" ordet er i gåsetegn fordi kaffen var fra automat(!!) som sto på disken! Usj!! 
Vi satt oss på barstoler ved vinduet og tittet ut på de av Sandefjords befolkning som hadde stått opp før 11, og ikke var på jobb. Nettopp, pensjonistene. Så satt vi der da, og tok oss selv i å hate på gamle mennesker. Ikke særlig hyggelig. I know. Men seriøst. Jeg har aldri sett en gammen mann(!!) med flere cm lange negler, og jeg har aldri i mitt liv sett noen med så store ører. Og som om ikke det var nok kom den en kar som hadde tenna stikkende alle veier. For et par fra Oslo, trøtte med dårlig kaffe, ble dette litt for mye på en gang til å klare å holde kjeft. 

Er det rart vi hater på folk? Er det!? Her har dere noen bilder fra i går, også. Så kan dere få noen bilder å se på, mens dere ler på vår bekostning. Det er greit. 

Hadde jeg drevet en butikk hadde dette vært åpningstidene! Såå lættis!! :D

Åååh, jeg vil shope! :P Hehe.. Mannen har fått nye, kule solbriller! Nye Ray Bans med matt frame. Han ser ut som en skikkelig kul kar! Oh, yeah! :DI dag skal vi besøke en ordentelig café, som vi så på vår vandring gjennom byen i går.  Det blir nice! :D Håper kaffen er god! 
Husk å sjekke ut Fenze.no, folkens! Norges kuleste nettmagasin! :D

Topp fem i Santorini

02.07.2013 @ 10:39 i Reiser og turer 0 kommentarer


1. Turene i fjellet
med de deilige luktene av urter og salamandere og sommerfugler overalt. 
Det var så deilig å ta noen turer og få rørt litt på seg selv om man er på ferie. :) 

2. Den utrolige utsikten
fra Pyrgos.
Det anbefales virkelig å ta turen til den rolige, lille byen med alle trappene, og gå opp på toppen og se på utsikten.

3. Solnedgangen i Oia, 
jeg har bare et ord - Fantastisk!
Det var en helt spesiell og uforglemmelig opplevelse å stå der i den helt spesielle byen med sin "lag på lag-arkitektur" og se solen gå ned i havet.

4. Amalthia Garden Taverna
og deres herlige stemning og fantastiske "Pasta Amathia" 
Vi spiste på denne Tavernaen tre ganger. Og jeg spiste Pasta Amalthia hver gang. Say no more...

5. Photosessions på de merkeligste steder, mannen min har blitt mer og mer vandt til min fotogalskap opp igjennom årene. Hehe...

Kalimera!

27.06.2013 @ 16:21 i Reiser og turer 0 kommentarer

Kalimera - god dag!

Jeg må advare deg, det er snakk om veeeeeldig mange bilder i dette innlegget! Jeg har bestemt meg for å gi dere et heftig bildedryss, med noen små kommentarer (og noen litt lengre) til noen av bildene, men med selve innlegget til slutt. Dermed kan du nyte bildene i nogenlunde jevn flyt, også kan du lese om turen vår etterpå :) Over: Jada, som du sikkert ser, er disse bildene tatt første dagen. *bleiking* :PAllerede før vi reiste hadde vi bestemt oss for at vi skulle gå opp det fjellet som ligger mellom Kamari og Perissa. Det endte med at vi gikk opp to ganger. Som du sikkert legger merke til er det litt foskjellig vær på noen av bildene, det var ganske overskyet første gang vi gikk opp, og litt skiftende andre gangen.
Det er en kjempefin tur med en ganske hard første etappe, men når man kommer over den første stigningen er det bare herlig. Vi gikk stien fordi vi ikke synes det så like koselig ut å gå bilveien opp. Det var mange som gikk der i stedet for stien. Mye mindre bratt, men likevel! Sammen med bilene, ATV'ene og scooterene. Huff, nei takk.

På toppen av fjellet ligger Ancient Thira, ruinene etter den gamle hovedstaden på Santorini. Det koster 2 euro å komme inn, vi var der inne, men vi synes fort det ble kjedelig. Jeg tror man må lese om det på forhånd for at det skal være kult. Det sies at det er en helt fantastisk utsikt derfra, men siden vi valgte en overskyet dag fordi vi skulle gå opp, så vi ikke så mye. 

Over: Ahh! Se på de vakre fargene, det er urteplanter, og de lukter fantastisk!
Under: Bilde bort mot bilveien.

Saim så at det var så mange som hadde risset inn navn og datoer i steinene rundt omkring. Så skulle han være noe dårligere, oh no! :P Jeg skjønte liksom ikke helt hva som skjedde med en gang, så jeg bare fortsatte å gå til jeg merket at han ikke kom etter. Så da jeg kom tilbake så jeg han sitte å hakke løs på steinen.. Haha! Søte mannen! <3

Over: Hulken sjæl.Over: Vi prøvde oss som fjellklatrere. Hehe... 

Under: Ja, han har en tendens til å hoppe opp på kanter og skremme livet av stakkars meg, som ikke stoler et sekund på at han har sjekket at det ikke er farlig om han faller ned på andre siden. 

Under: Her er vi ved Red Beach, ganske skummelt synes nå jeg å gå nede på stranda med DET fjellet hengende over meg. Så vi var ikke der så lenge. 

Under: Pyrgos. En utrolig romantisk, typisk gresk by. Med de trangeste gatene, og alle de hvite husene. Og selvsagt katter. Over alt. (Ja, vi er litt redd for katter begge to)

Over: Saim tok dette bildet av en nydelig sommerfugl i den lille byen Pyrgos. 
Under: *tittei* Firfisle.Under: Oia rett for solnedgangen.

Under: Det var noen andre enn oss som ville få med seg solnedangen i Oia. Hehe.. Fullt forståelig, forresten. Bare se!Under: Det var noen som giftet seg på det skipet du ser i hjørnet der. Tenk deg å gifte seg med den solnedgangen som bakgrunn! <3 Herregud.

Over: Kista til høyre i bildet, vinduet og det blå skapet med hvit tekst, er det eneste som ikke er veggmaleri. Kult, sant?En annen kveld kjørte vi opp til et utkikspunkt for å se solnedgangen derfra. Det var myye roligere stemning og mye færre mennesker.

Ja... Historien om ringen. 
Saim fant en ring som har hadde sååå lyst på. Eneste problemet var at den ikke fantes i hans størrelse. Så begynte den evige vandringen i utallige smykkebutikker. Du vil ikke tro hvor sinnsykt mange smykkebutikker det finnes på den relativt lille øya! Til slutt falt valget på denne skjønnheten. Ganske lik den første han fant. Under: Irini, skjønne Irini! <3 Hun driver Eden Fish Spa i Kamari. Hvis du skal til Kamari, dra innom og ta Fish Spa hos henne. Like mye for Fish Spa som for Irinis sprudlende vesen! :D

Over: Ja, vi spilte mye kort! Vi har faktisk en tradisjon om å kjøpe en kortstokk på hvert sted vi ferierer. :P Reisen gikk nok en gang til Hellas, denne gangen til vakre Santorini <3
Santorini, med de svarte strendene er restene av en enorm eksplosjon for så mye som 3 500 år siden. Eksplosjonen ødela de tidligste bosettingene på det som kun var én stor øy og førte til dannelsen av den store kalderaen. Øya het egentlig Thera, men på grunn av et kloster på øya for St. Irini, begynte seilere som stoppet innom øya, å kalle øya for Santa Irini. Og etterhvert ble det altså bare til Santorini. Dette lærte vi på en restaurant i den ekstremt vakre byen Oia.
Oia uttales Ia, byen ligger helt ytterst på en ene siden av "måneformede" Santorini. Det Oia er kanskje aller mest kjent for en den spektakulære solnedgangen. Mengder av mennesker samles i trappene helt ut mot havet hver eneste kveld for å se, det er en helt særegen stemning. Vi bodde i byen Kamari, en koseilig, dog veldig turisttilrettelagt, liten by. Massevis av forskjellige tavernaer og små butikker.
Som nevnt er strendene svarte. Men om du ser nærmere er det riktignok mest svarte stener, men også grønne, oransje, røde og hvite. Veldig stilig med alle fargene når man får dem nærmere. Flere steder får du kjøpt smykker og andre suvernier som er laget av lavastener og glass. Veldig mye fine smykker! Virkelig! Men om du spør meg, ta heller turen innom den lille smykkebutikken oppe ved apoteket. (Jeg har prøvd, men jeg husker ikke for alt i verden hva den het!) Det utrolig hyggelige ekteparet som driver butikken er kjempesøte! Hos dem kan du komme med en sten du selv plukker på stranda, og de kan lage et smykke til deg med den. Kult ikkesant?Over: Noen bilder fra Thira. 

Hovedstaden i Santorini, Thira (som uttales Fira) er en vakker by med trange gater og hvite hus som henger over hverandre, sånn som i Oia. I Thira er prisnivået litt høyere enn andre steder, men jeg vil anbefale et besøk likevel. Du finner alt fra små vinutsalg hvor du vil tilbudt smaksprøver, turistbutikker med suvernirer, og en overraskende stor mengde med smykkebutikker av det elegante, dyre slaget.
Gå gjerne i bakgatene, som vi gjorde, det er et mylder av små trange gater og smug i denne byen, det er verdt det å gå seg litt "vill" her... Og for all del; spis lunsj på en terasse så du kan nyte utsikten, den er fantastisk! Over: Utsikt fra borgen i Pyrgos, her ser du Fira helt til høre i bildet, og ytterst på tuppen ser du Oia.

Vi bodde på Villa Joanna. Det har seg nemlig slik at vi har faktisk sovet en natt på Santorini tidligere, på nettop; Villa Joanna. Den historien startet med en reise til Paros, der vi skulle ta båt til Paros fra Santorini. Været var dårlig og det var myyye bølger. Båtturen var mildt sagt skremmende, og jeg tror stort sett alle på båten kastet opp. Jeg skjønner fremdeles ikke den dag i dag at jeg ikke kastet opp! Det gikk på ren viljestyrke tror jeg. For å å gjøre en lang historie noe kortere; jeg nektet å ta den båten tilbake når ferien var over fordi vi hadde sett at det gikk en større ferige mellom øyene også. Dermed ordnet Apollo billetter til ferigen og en natt på hotell for oss på Santorini. Ferigen og flyet vårt korresponderte ikke, så det var eneste løsning. Vi falt for dette nydelige lille hotellet, så da endte det opp med at vi valgte dette som vårt hotell nå, tre år senere. :)Har du vært på Santorini, eller skal du kanskje dit? 

Jeg håper innlegget falt i smak uansett, og lurer du på noe er det som alltid bare å spørre. :) 


#ferie #ferieminner #hellas #sommer #sommerferie #sommer2013 

Mobilblogg: Krypende tilbake

10.06.2013 @ 09:05 i Reiser og turer 0 kommentarer

Jeg beklager at jeg forsvant så brått og at jeg ikke har blogget eller forklart mitt plutselige fravær.
Jeg har ikke så lyst til å dvele så veldig ved hvorfor, jeg har hatt en relativt tung tid og har hatt lite eller ingenting å dele med dere.
Men nå har jeg (og noen av mine nærmeste) tatt meg i nakken og jeg er klar for å prøve å komme tilbake til gamle rutiner.

Min kjære mann insisterte på at vi trengte en god pause fra hverdagen og nå i skrivende stund er vi i Hellas på andre uka. :D
Santorini er øya vi har besøkt denne gangen og når vi kommer hjem skal jeg lage en Santorinispesial til de som skal, eller kunne tenke seg, til øya med de svarte strendene og vakre hvite byer som henger ut over klippekantene. :)

Aller først kommer selvsagt en oppsummering av ferien vår med bilder og fortellinger, som jeg vet noen venter spent på. Jeg har nemlig hele tiden lagt ut smakebiter på instagram. Så om du vil se noen glimt fra Santorini allerede nå, kan du gjerne søke meg opp på instagram. :)

Jeg håper på å komme tilbake til full rutine når jeg kommer hjem. Og kanskje klarer jeg en dag å forklare mitt fravær bedre.

*peacetegn fra basengkanten*

SOL - SOMMERFERIE - SANTORINI

04.02.2013 @ 13:31 i Reiser og turer 0 kommentarerNå er sommerferien bestilt, og til sommeren reiser vi tilbake til Santorini! :D Bildene er en blanding av bilder vi tok sist vi var på Santorini og noen bilder fra google. :)
Vi har bestilt leiebil så vi kan dra og se på de forskjellige severdighetene uten å ha alle de andre turistene hengende rundt oss. 

ENDELIG har jeg noe å glede meg til, og jeg GLEDER meg!! :D
Kos dere med bildene!- Noen som har vært på Santorini? Eller har du andre greske favoritter?

DRØMMEN OM SOMMER

03.02.2013 @ 11:13 i Reiser og turer 1 kommentarÅh, nå er jeg så sydensyk at jeg nesten kryper ut av mitt eget skinn! 

Jeg har såå lyst til å dra til Hellas til sommeren, jeg vil bestille NÅ, jeg vil så gjerne ha noe å glede meg til...!! Bare se på disse bildene her da:

Ahh, vakre Hellas <3 Jeg har vært tre steder i Hellas, Zakynthos, Paros og da vi var på Paros var vi innom Santorini, og på vei hjem overnattet vi på Santorini på hjemveien.

Her er noen bilder fra mitt første møte med Hellas. 
Zakynthos med undevannsbilder av skilpadder og mitt aller første møte med azurblått hav:


Paros med mye(!) vind, og vi var syke hele uka. Noe vi skyldte på båtturen fra Santorini til Paros. Laaang historie kort; ekstreme, grusomme bølger, folk som kastet opp, hylte og gråt, uff!!
Så, Paros:


Disse bildene tok jeg på Paros. Er det ikke vakkert? Paros var mitt første møte med den typiske greske arkitekturen, hvitt og blått, og de rosa blomstene. Aah, Hellas!!! <3 

Santorini, hvor vi overnattet en natt før vi dro hjem fordi jeg nektet å ta den lille båten tilbake. Så vi dro til Santorini dagen før med den store ferrigen som gikk en gang om dagen. Dermed fikk vi ca en halv dag på Santorini. Helt fantastisk vakkert:


Santorini er en lavaøy, og alle strendene er svarte (!) :DÅååh! Jeg ELSKER maxidresses! Så på slutten av min "sommerdrømspesial" tar jeg med en haug med bilder av kjolefavoritter! Åååh!! Jeg gleder meg til sommeren!!!!Æææh!! Jeg elsker hele looken til venstre! <3

- Har noen bestilt sommerferien enda, eller? Og er det noen som har noen idé om hvor den kjolen er fra?  

Hafjellhelg - bilder fra tur og trening

27.01.2013 @ 09:22 i Reiser og turer 0 kommentarer

God morgen! Har alle hatt en fin helg så langt?

Vi koser oss på Hafjell, i kulda. Da vi kom opp på fredag viste bilen at det var 19 minusgrader utenfor!! Men lørdag var temperaturene litt mer snille. Så vi har ikke fryst ihjel her oppe.


I går gikk vi en liten tur med Luna, og fikk tatt noen bilder. Dagens ?antrekk? var skibukse og tjukk parkas, skjerf og selvsagt min elskede Morild-lue! <3 Dette er luen "Embla" i grå. 

Så dro vi på trening på Elixia Lillehammer. Etter at GPS'en vår sendte oss i kjent stil helt feil sted, men etter en telefonsamtale med en hyggelig frøken på senteret fant vi frem likevel. :)

 

 

Nå skal vi en siste tur innom Elixia i Lillehammer, og i dag er det en kondisjonsøkt på tapetet. :) Jeg og Saim skal teste ut noe vi kaller for 3x3. Vi skal kjøre elipsemaskin, roing og sykling, hver av dem i tre minutter, tre runder. Dette blir spennende! Jeg lover å oppdatere dere! ;)

Ha en deilig søndag, og ta gjerne en titt på mitt innlegg om positiv trening, her. 


Lysvandring langs Alnaelva

28.09.2012 @ 23:57 i Reiser og turer 0 kommentarer


I år er det 10. gang Alnaelvas Venner inviterer ut på kveldstur. Tusenvis av fakler ble satt opp langs elva, og siden det var 10-årsjubileum fikk kunstneren Tone Emblemsvåg faktisk 250.000 kroner for å lage tre stasjoner langs ruta. Jeg og mamma hadde egentlig lyst til å gå langs Akerselva, men vi gikk glipp av det i år, så derfor tok vi turen langs Alnaelva.

 

Magisk stemning.... 

Det var veldig mye folk ute. Her var det en gruppe eldre damer som hadde øvd inn flere dansenummere som de danset for folket ute på brygga. Og flere steder sto kor og sang langs ruta.
På tur sammen med Adelin

19.07.2012 @ 16:12 i Reiser og turer 0 kommentarer

I dag har vi vært på tur med Christina, lille Adelin og alle hundene...!
Blåbær, rips, hester, hunder og til og med et helikopter på himmelen! :)

På vei ut i skogen står Adelin og ser på hestene.
"komm'r 'bake ett'på"

Adelin synes Luna var litt for nærgående og gira... =oP

Helikopter....! :D

Blåbær..!!*moms*moms*

Vi var borte å hilste på hestene..! Veldig spennende..!

Saim fant en ripsbusk. Han og Adelin delte fangsten etterpå... :)

Blåbærtur

19.07.2012 @ 16:12 i Reiser og turer 0 kommentarer

På en helt vanlig mandag kan man foreksempel bestemme seg for å ta turen ut i skogen og plukke blåbær...Kita på blåbærtur:Fine mamma, med de hundene som klarer å sitte stille.... =oP

hits