Kategori: Trening

Seks treningstips til positiv trening

25.01.2013 @ 15:42 i Trening 0 kommentarer

Vi er enige om at man bør trene litt alle og enhver? Ikkesant? Om du går turer, tar trappen i stedet for heisen, og sykler til jobb, eller om du trener på treningsstudio, det velger du selv. Men uansett hva du velger, dersom du skal trene mot et mål har jeg noen treningstips til deg som gjør treningen litt mer positivt ladet:1. Du bør ha et mål å trene etter, uansett om det er en vekt du skal ned i, en vekt du skal klare å løfte, et midjemål, eller om det er at du skal klare å løpe en distanse på en bestemt tid. Alle disse er konkrete, målbare mål. Du kan ha et stort mål, med flere delmål i mellom der du er nå, og det store målet.

Du kan også bestemme deg for hvor mange treningsøkter du vil sette deg som mål å ha i 2013. Husk da at du "komitter deg" til målet ved å gjøre det offisielt. Legg det ut på facebook, bloggen, eller fortell det til venner og familie, da er det ikke så lett å gi det opp. ;) (Mitt mål er 200 økter i 2013!)

Legg en strategi for å nå målene, hvor mange økter må du ha i uka for å oppnå årsmålet ditt? 
2. Tren regelmessig. Kan du ikke trene mer enn et par ganger i uka? Ok, da får du tak i en personlig trener eller noen som har litt peiling. Så setter dere opp en plan om hva du skal gjøre på de øktene for å få trent hele kroppen på de to dagene. Pass at du ikke trener samme muskelgruppe for ofte. (Mener å ha hørt at du bør ha ca. 48 timer mellom hver gang du trener en muskelgruppe.) Og pass på så du ikke starter opp for hardt, det er viktig at du ikke trener på deg skader eller at du trener så hardt at du mister motivasjonen. 

 

3. Variasjon er viktig!  Trening skal være gøy. Hvis treningen blir for ensformig blir det kjedelig. Prøv å legge inn litt forskjellige øvelser og går du på program som jeg gjør, bør du bytte ut noen av øvelsene hver 5-8 uke. Legg inn noen kondisjonsøkter også. Prøv roing, sykling, løping, elipsemaskin, hoppetau. etc.Variasjon i treningen er med på å opprettholde motivasjonen og unngå skader. Forsøk å variere underlaget også, bruker du foreksempel stor ball i treningen? Da får du trent opp støttemusklaturen i mage og rygg. Det er kjempeviktig for god holdning.4. Få nok søvn og mat! Du må passe på så du får nok søvn! Og ikke la være å spise fordi du vil ned i vekt. Trening er ikke noe du gjør på tom mage. Da gir du bare opp alt sammen etter svært kort tiid. Hvile og næring er viktig når du trener!  Sov minst syv timer om natten, spis et lite måltid før trening hvis det er lenge siden du har spist, og spis en energibar, en banan eller lignende etter trening. 

 

5. Treningen skal være moro!  Finn treningformer som gjør at du synes det er  morsomt å gjennomføre treningsøkta. Hater du å løpe, så la være! Da prøver du noe annet i stedet. Kjøp deg noen freshe treningsklær som du er komfortabel i, men gjerne i litt fine, knæsje farger også! ;)
6. Det kan være lurt å ha en treningspartner. Det er vanskeligere å droppe en treningsøkt hvis man har en avtale med en treningspartner. Det går an å ha en "avstands-treningspartner" også. Jeg og en venninne i Larvik motiverer hverandre, og ved å sjekke inn via facebook på treningssenteret viser man at man er på trening og tar målet sitt seriøst. Og kanskje inspirerer det noen andre til å komme seg opp av sofaen også? Husk å feire seierene dine! Skryt litt av deg selv! Det er lov! 

 

Drit i janteloven, folkens! DU ER FLINK, OG JEG HEIER PÅ DEG!!!

Trening - Struktur og treningsglede

22.01.2013 @ 13:38 i Trening 0 kommentarer

Fikk bra tilbakemelding på forrige innlegg. Det er jo gøy. Jeg er glad og overrasket over at folk er så snille. <3
Dette innlegget blir av den litt gladere sorten. :) 

Strukturert trening

 

Det var ikke før etter ca. 8 mnd etter første dagen på lavkarbo, at vi bestemte oss for å begynne å trene. Lenge svimet jeg litt rundt, trente mye sykling og mage- og ryggøvelser. Jeg holdt meg jo sunn, men jeg ble litt lei etterhvert. Jeg hadde liksom ingen plan, jeg prøvde å bli med på Saims program, men jeg følte meg egentlig bare i veien. 

 

Men for et par uker siden lastet jeg ned en app fra appstore; JEFIT. 

Genial, for ikke å snakke om GRATIS app, som holder styr på treningen! :D Her har du en enorm mengde forskjellige øvelser med en liten flash som viser hvordan du skal gjøre øvelsen. Og du holder oversikt over hvor mange dager du har trent, og logg over hva du gjorde på de forskjellige øktene. :)
 

Jeg har samlet øvelser som trener de forskjellige muskelgruppene, så jeg slipper å lure på hva jeg skal gjøre. Samtidig som jeg i løpet av uken får gått igjennom hele kroppen, muskelgruppe for muskelgruppe. Nå trener jeg ca. 4-5 dager i uken. 
 

Mine fire faste dager ser ut som dette:

- Triceps, skuldre og bryst

- Rumpe og bein

- Rygg, biceps og underarmer

- En heftig mageøkt


Hver økt varer, med ti minutters oppvarming og pauser mellom settene, i ca. en times tid. Noen dager er litt lenger, men det er fordi jeg trenger litt lenger pause mellom settene ;)
 

Hvis jeg får tid og lyst, kaster jeg meg på en spinningtime eller noe sånt, så jeg får en femte dag i uka. Jeg har ingen fast dag for den, siden jeg ikke trener til faste tider må den bli litt spontan. Eneste er at jeg foretrekker at den ikke havner på dagen etter beinøkta.. :P
Treningsglede

Viljen til å trene henter jeg fra god og oppdatert musikk, nye treningsklær innimellom er gøy, og freshe/smarte treningseffekter! Jeg fikk for eksempel en rosa flaske (smartshaker) og hansker av snille mannen min. :D Og selvsagt får jeg en stor dose entusiasme fra mannen i huset som har satt seg et mål om 300 treningsøkter i 2013.(!!!)

 

Mitt eget treningsmål er minst 200 økter i 2013, jeg skal holde dere oppdatert på hvordan det går. :)
 

Hvis du har en dårlig dag, så synes jeg alltid denne hjelper litt:Go out and make today your turning point!
Men husk; du gjør det for deg selv og din egen helse, ikke for noen andre!
 

Trening - Et nytt liv

21.01.2013 @ 13:35 i Trening 4 kommentarer

God mandag, folkens? 

De neste dagene kommer jeg til å legge ut noen innlegg i en ny kategori her på bloggen. Trening. 
I dette innlegget skal skrive litt om bakgrunnen min og vår, og mitt "hvorfor". Og i neste innlegg skal jeg skrive litt om hva vi trener og hvordan holde treningsentusiasmen oppe.


Jeg begynner med begynnelsen: 
I mai 2010 flyttet jeg og Saim sammen, og for første gang kunne vi bestemme helt selv hva vi ville spise til middag, og om vi skulle kjøpe med oss godteri hjem. Potetgull? Dessert? is? Jeg skal ikke utbrodere for mye, men det gikk alltid noe bra på tv og da måtte vi jo ha noe godt å knaske på også? 

Etter å ha bodd hjemmefra i ca. et år, hadde vi god grunn til å forsøke å finne en ny livsstil. Jeg har aldri likt å trene, synes det var litt flaut å bli rød i ansiktet, sliten før noen andre, ikke klare, ikke fullføre. 

Og som du kanskje vet er det svært vanskelig å være ekspert på noe man aldri har gjort før. Så som de fleste andre som er godt herjet av janteloven, lot jeg heller være.

 

Men, noe måtte gjøres så vi bestemte oss for å teste ut lavkarbo, det vil si, jeg husker Saim sa:
"Om jeg går opp så mye som EN eneste kilo, slutter jeg med en gang!"

For hvem skulle vel tro at ved å øke inntaket av fett, skulle man kunne gå ned ti kilo på fire-fem måneder som vi gjorde? Logikken bak lavkarbo er utbrodert i bloggen til enhver lavkarboentusiast. Men jeg oppsummerer det med at litt mer fett og (i vårt tilfelle drastisk) mindre karbohydrater gjør at du blir fortere mett og holder deg mett lenger. Ergo får du i deg mindre mengder mat. Punktum. ;)

Jeg vil også skrive litt om hvorfor: 
For meg begynte det som en overfladisk ting. Jeg var lei av å se ut som jeg gjorde. Selv om det ikke var noe jeg tenkte over hver dag, ser jeg tilbake på det nå, og finner for eksempel omtrendt ingen bilder av meg selv fra den tiden. Jeg slettet dem fordi jeg ikke synes de var fine, men jeg skjønte nok ikke at det var fordi selvbildet var drastisk dårlig. Jeg lurte meg selv med at det var et uheldig bilde. 
Jeg er utdannet grafisk designer, og er dermed ganske stø i photoshop. Noe som jeg kan se på bildene mine i ettertid. Jeg var helt fatastisk til å retursjere bildene bittelitt, så de ikke ble så ille likevel. Litt lysere her, fjerne litt skygger der. Huff, nå er jeg brutalt ærlig her. Og sannheten er at jeg har ikke et ordentlig "før-bilde". Jeg kan likevel legge med de få bildene jeg har av meg selv fra denne perioden. Men jeg må få pressisere at jeg ikke ser direkte tjukk ut på alle, husk photoshop-tuchene på noen av dem. Og husk inderlig på at jeg mener ikke at alle som ser ut som jeg gjorde, har et problem. Man skal føle seg vel, det er det viktigste.


Nå som alt er bak meg ser jeg jo også at jeg orket ingen ting. Jeg gjorde veldig lite, kanskje mindre enn jeg noen gang har gjort i hele mitt liv, men jeg var også sliten hele tiden. Jeg ble ikke med ut med jentene, jeg ville ikke pynte meg lenger, for uansett hva jeg hadde på meg følte jeg meg ikke bra. Jeg ville ikke møte gamle kjente. Jeg orket ikke tanken på at hva folk ville tenke og tro om meg.
HUFF!

Men nå som jeg er på rett track igjen og jeg endelig kan gå med hodet høyt og være stolt av egen innsats, fortsetter jeg jo å trene. Men jeg har fått et nytt "hvorfor", eller i alle fall et "hvorfor" til. Nå vil jeg holde meg sunn og frisk, ha energi og livsglede. Mitt gamle "hvorfor" er fortsatt med meg; jeg vil IKKE tilbake til å være flau og ukomfortabel i egen kropp. ALDRI MER.

Nå er jeg utenfor min komfortsone her. Dette er et litt ubehagelig tema å dele kjenner jeg. Og jeg er litt redd for å tråkke på noens tær.
Men jeg håper jeg kan inspirere noen til å ta en sjanse og trå ut av komfortsonen sin.

Er det noe du vil gjøre noe med, gjør det! Jeg heier på deg! :D  

hits